2017, het jaar van de flexibele werkplek… dankzij de video

door | feb 3, 2017 | technologie | 0 Reacties

2016 was een transitiejaar. In 2017, verzekert Polycom, wordt samenwerking via video echt een onderdeel van de complete samenwerkingservaring.

Video… We staan nog maar aan het begin, zegt Polycom. Het zal echt integraal deel uitmaken van de complete samenwerkingservaring. Videosamenwerking wordt steeds meer toegepast. En niet alleen voor meetings. Het onderzoeksbureau MZA Limited denkt dat we nog maar aan het begin staan.

De verwachtingen rond de gebruikerservaring, gebruiksgemak en onbeperkte toegang worden sterk beïnvloed door de persoonlijke ervaringen van de consument. Door deze tools toegankelijker te maken, zien we ook op de werkplek de vraag naar makkelijke, slimme en betaalbare technologie stijgen – vooral bij Generation Y. Doordat consumententechnologie toegankelijk en betaalbaar wordt, gebruiken slimme consumenten van alle leeftijden hun mobiele toestel voor bijna alles. Augmented reality, gebruiksvriendelijke en makkelijk te installeren interfaces, gebruiksklare wearables, stemherkenning en vingerafdruktechnologie zijn al aanwezig in onze levens. Maar in het bedrijfsleven zijn deze technologieën zeker nog niet overal aanwezig. Waarom is wat we voor eigen gebruik goed genoeg vinden, nog niet goed genoeg voor op kantoor? De dingen veranderen traag. Dit jaar zullen bedrijven ontdekken dat het over een en hetzelfde publiek gaat.

Ondernemingen hebben vandaag een moduleerbare security nodig, een beveiliging die continu evolueert en zich aanpast aan de eisen van de technologie. De IT-beveiliging is cruciaal en moet altijd kaderen in de veranderende eisen van de werkplek en de werkpost. Volgens Polycom vinden er al veranderingen plaats op het gebied van blockchain en data-encryptie, die het onmogelijk maken bedrijfsgegevens te veranderen. Maar met de toename van cloudgebaseerde oplossingen en de opkomst van video- en audiohackers is een meerlagige beveiliging onmisbaar.

Eind 2016 werkte 60% van de mondiale bevolking op kantoor… maar ook elders. Bedrijven hebben er dus voor gekozen om flexibel werk te bevorderen als antwoord op marktveranderingen, om sneller beslissingen te nemen en te voldoen aan lokale wetgeving. In 2017 zullen welzijn van medewerkers en mindfulness meer en meer speerpunten zijn bij bedrijven, met als resultaat meer flexibel werken en meer bijbehorende technologieën.

We zien ook dat bedrijven die de meeste flexibiliteit aanbieden en flexibele werkplekken omarmen, hun werknemers kunnen behouden én ook nieuwe aantrekken. Het management moet zijn medewerkers ondersteunen en aanmoedigen om de switch te maken van een cultuur waarbij je altijd op kantoor aanwezig moet zijn, naar een cultuur van flexibel werken. De juiste samenwerkingstools, zodat medewerkers gemakkelijk met elkaar kunnen samenwerken ongeacht hun locatie, vormen een absolute prioriteit om dat te bereiken.

Alle bedrijven beschikken over conference-oplossingen – zelfs telefoontoestellen maken daar deel van uit. Maar met een toename van flexibel werken zijn er completere oplossingen nodig. Er zijn al grote stappen gezet in de technologie om video, audio en content te delen. Die technologieën zullen nog verder verbeteren naarmate gebruikers en organisaties efficiëntere samenwerkingsoplossingen uitrollen, met een nog betere gebruikerservaring voor, tijdens en na vergaderingen. Indrukwekkende vooruitgang in de cloudtechnologie zorgt voor efficiënter werken op elk moment, ongeacht de locatie. Zo ontstaat er onmiddellijk een productievere samenwerking tussen medewerkers.

 

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
2017, het jaar van de flexibele werkplek... dankzij de video
Article Name
2017, het jaar van de flexibele werkplek... dankzij de video
Description
2016 was een transitiejaar. In 2017, verzekert Polycom, wordt samenwerking via video echt een onderdeel van de complete samenwerkingservaring.
Author
Solutions Magazine