5.000 MEDEWERKERS EN 500 MILJOEN TEGEN EIND 2025

mrt 12, 2019 | Data Intelligence | 0 Reacties

Arηs Group onthult zijn ambities. Jourdan Serderidis, oprichter en CEO, speelt in op de enorme behoeften inzake digitale transformatie.

Groei, nog steeds. Een aanhoudende groei – van meer dan 20% – sinds de start van het bedrijf. Eind 2018 boekte Arηs Group nog een recordomzet, die in vergelijking met vorig boekjaar met 23% is gestegen, tot 108 miljoen euro.

In 2018 is onze jaarlijkse groei net als in de voorbije acht jaar hoger dan 20%. De uitstekende financiële toestand van de groep wordt ook bevestigd door de EBIT-resultaten, die met 9 miljoen euro een nieuw record vestigen”, zegt Jourdan Serderidis, oprichter en CEO van Arηs Group. De verklaring? “De evolutie van de markt : de digitale transformatie”, zegt hij. Maar er is meer.

Het geheim? “De kwaliteit van onze diensten”, zegt Jourdan Serderidis met voldoening. Geen groot geheim dus. Wel een permanente inzet van de medewerkers. “Praat met uw klanten over kwaliteit, ze zijn er heel gevoelig voor. Ga het engagement aan en lever het bewijs, ze zullen U niet vergeten. Zo blijkt uit hun trouw aan Arηs. Dat betekent ook dat we in een onderneming of organisatie klein kunnen beginnen, om onze activiteiten nadien geleidelijk aan uit te breiden …”

Een andere troef: de onafhankelijkheid. Arηs Group is Luxemburgs, heeft een lokaal aandeelhouderschap en is niet beursgenoteerd. “We kunnen op lange termijn werken zonder opportunistisch te zijn, zonder onze strategie te moeten aanpassen aan onze kwartaalresultaten. Dat betekent ook dat we sterk kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten.

Ondernemerschap

Jourdan Serderidis benadrukt nogmaals het engagement van zijn medewerkers, een eigenschap dieArηs sinds het prille begin drijft. De groep? Een overkoepelende entiteit, die nu uit tien bedrijven bestaat, maar wellicht nog zal uitbreiden. Met één gemene deler: ondernemerschap. Dat geeft ruimte voor initiatief. En ook voor creativiteit. “Tijdens het rechtstreeks contact met klanten voelen de medewerkers de tendensen aan. En omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen we sneller en efficiënter reageren. Die autonomie staat dus synoniem voor innovatie.” Concreet kan de groep de rol van incubator opnemen, wat als hefboom werkt voor het ondernemerschap, en zo nieuwe business bestendigen.

Zo is Arηs Groep sinds kort actief in de autosector. En meer bepaald in de markt voor autoconcessies, een domein dat vandaag voor twee onlosmakelijk verbonden uitdagingen staat: een sterke consolidatie en de digitalisering … Connectiviteit, onlineverkoop, elektrificatie: de concessienetwerken zullen hun gevaarlijkste bocht nemen sinds hun ontstaan! “De markt is gigantisch. We zijn er in Luxemburg mee begonnen; vandaag zijn we aanwezig in België, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen; daar waar onze contacten ons brengen.”

Organisch

We merken op dat Arηs Group zuiver organisch is gegroeid. Sinds de oprichting heeft de groep nooit een bedrijf overgenomen om zijn actieterrein uit te breiden of om te diversifiëren. Maar we sluiten niets uit: “Het is is zeker geen regel”, verduidelijkt Jourdan Serderidis snel. “Als zich een mooie kans aandient, waarom niet!”

Tegen eind 2019 mikt Arηs op een omzet van 140 miljoen euro, op basis van een groei van 25%. “Dankzij onze dienstverlening en een aantal langlopende contracten kunnen we onze toekomst geruster tegemoetzien. Recurring business maakt het mogelijk om te bouwen. Zo is een doelstelling van 500 miljoen tegen 2025 geen utopie. En de groei zal ongetwijfeld niet alleen organisch blijven …

“Vandaag zijn tien entiteiten tot één geheel gemaakt. Dankzij die bedrijfsstructuur is het mogelijk om snel te reageren op veranderingen in de markt en op vragen van de klanten. En zo kunnen we ook snel communiceren en beslissingen nemen. Het succes kan worden toegeschreven aan de synergie tussen de tien complementaire entiteiten, in combinatie met de RUP-methodologie (Rational Unified Process) en het ontwikkelingskader van agile scrumsoftware”, analyseert Jourdan Serderidis.

De sterke punten van de tien entiteiten blijven hetzelfde. De groep levert diensten van topkwaliteit aan grote organisaties, en wel in twee domeinen: de ontwikkeling van software en business intelligence. Zo is er de expertise in de ontwikkeling van Java en J2EE en creëert Arηs software van hoogstaande kwaliteit, waarbij het gebruikmaakt van spitstechnologie. Arηs bouwde ook met succes referenties uit in het onderhoud van grote applicaties die door klanten uitbesteed worden enwaarvan de kwaliteit opgevolgd wordt via zware servicelevelovereenkomsten.

Tien entiteiten

Arηs Group bestaat vandaag uit tien entiteiten: Arηs Developments, Arηs Consulting, Arηs Cube en Arηs Spikeseed (in Luxemburg), Arηs Developments Belgium, Arηs Digital en Arηs Technology (in België), Arηs Developments Hellas (Griekenland) en Arηs Developments Italia (Italië). De tiende entiteit, Fleetback, groepeert de competenties in de autosector, namelijk de verbetering van de klantervaring in de concessies. Deze tien entiteiten werken vanuit hun kantoren in Betrange, Brussel, Leuven, Athene, Milaan en sinds kort Gent en Lyon.

De expertises van die entiteiten vullen elkaar aan. Zo profiteren alle entiteiten van synergieën, zowel op technisch gebied als voor het type aangeboden diensten: digitaal vertrouwen (digitale handtekening, sterke authenticatie …), infrastructuurdiensten (cloudmigratie …), business intelligence, mobiele ontwikkeling en ontwikkeling op maat van geavanceerde software. De groep is actief in internationale instellingen, de openbare sector en de privésector (telecom, industrie, bank en verzekeringen …).

Aandeelhouders van de nieuwe zetel

De groep haalde in 2018 nog belangrijke raamovereenkomsten met de Europese instellingen binnen, en heeft daarnaast ook tal van projecten lopen in de bedrijfswereld. Als reactie op die exponentiële groei liet Arηs Group nieuwe kantoren bouwen in de wijk Square Mile in Belval en opende het bedrijf tegelijkertijd ook vestigingen in Gent en Lyon.

Niets lijkt deze vroegere winnaar van de WRC Trophy (autorally) te kunnen stoppen. Hij won het wereldkampioenschap in 2017, op 53-jarige leeftijd. Volgens hem is de dubbele doelstelling van 5000 medewerkers en een omzet van 500 miljoen euro tegen 2025 zeker haalbare kaart. “In 2003 ben ik gestart met vijf medewerkers!” Er is zeker sprake van een Arηs-dynamiek, een zekere ingesteldheid. Toen de groep besliste om zijn teams van Bertrange naar Belval te verhuizen, werd aan de werknemers gevraagd om deze actie mee te financieren in ruil voor een participatie in het aandeelhouderschap. Een honderdtal medewerkers is daarop ingegaan … NAOS, een project begeleid door Atenor, zal volgende zomer worden ingehuldigd.

 

Deze artiken spreken over "Data Intelligence"

Analysis, BI, Prediction, Planning, Boardroom

Follow this Topic