95% van de nieuwe ERP-projecten van Avanade gaan in de cloud !

sep 10, 2018 | Cloud | 0 Reacties

Op naar de cloud. Voor ERP zou de trend de regel worden. François Matte, Senior Vice President Global ERP Services bij Avanade, geeft antwoorden na een exclusieve studie van Forrester.

° Volgens Forrester vindt 60% van de Belgische bedrijven het noodzakelijk om hun ERP snel te vervangen. Dit percentage is aanzienlijk, en waarschijnlijk nog nooit eerder gezien. Is er een soortgelijke of vergelijkbare trend waar te nemen in de andere landen waar Avanade actief is?

“Dit percentage lijkt inderdaad hoog, omdat bedrijven in het algemeen hun ERP-keuzes ongeveer elke vijf tot zeven jaar evalueren wanneer ze upgraden. Maar wat Avanade in alle landen ziet, is dat als je eenmaal de belofte van de Cloud begrijpt, en als je denkt dat het mogelijk zal zijn om een ERP bijna standaard in gebruik te nemen, in tegenstelling tot de uitgaven van twee jaar aanpassen voordat je in productie gaat, dan zie je plotseling de terughoudendheid verminderen om aan een dergelijk project te beginnen!”

° Avanade promoot ERP in de cloud. Hoewel de voordelen van de Cloud bekend zijn, heeft de markt lang geaarzeld om zich met deze vorm van outsourcing in te laten. Voor veel bedrijven moest ERP binnen de muren blijven. Is dit niet langer het geval?

“Het is een echte revolutie: Avanade is de eerste Dynamics 365 integrator ter wereld. Vanuit deze unieke invalshoek kan ik u vertellen dat 95% van onze nieuwe Finance and Operations projecten, ERP dus, het afgelopen anderhalf jaar zonder enige andere vorm van procesvoering in de Cloud zijn gegaan. En dit over de hele wereld. De aanvaarding van de Cloud voor bedrijfskritische applicaties zoals ERP is enorm. En deze radicale verandering, geloof me, verraste veel mensen!”

° Ja tegen de Cloud, ja in het bijzonder tegen de publieke Cloud. Het resultaat, ook hier weer, is verrassend … Is vandaag de dag de bijdrage van de makelaar, de ervaring van de integrator, het advies dat hij geeft … belangrijker dan het product zelf?

“Met Dynamics 365 heb je een ERP in een publieke Cloud, namelijk Azure, maar deze instantie is aan jou gewijd. Het is niet voor iedereen dezelfde oplossing. Het is waar dat het product zelf niet het belangrijkste is. Het blijft van cruciaal belang om te weten hoe een oplossing moet worden gekozen in plaats van deze aan te passen. En hier is de integrator – in dit geval Avanade – die met zijn kennis, zijn best practices op het gebied van bedrijfsprocessen, zijn acceleratoren, zijn vermogen om verandering te ondersteunen, zijn aanpak om de manier van werken opnieuw uit te vinden om optimaal gebruik te maken van digitale technologieën en om deze te onderscheiden … fundamenteel!

° Welke van de resultaten van Forresters onderzoek vindt u het meest opvallend? En welke conclusies trekt u algemeen na deze analyse?

“Een van de punten die Forrester naar voren heeft gebracht is onze grootte. Niet dat dit criterium op zich belangrijk is, maar omdat het een onmiskenbaar voordeel voor de klant oplevert; de consolidatie van meer lessons learned die onze nieuwe klanten ten goede komen via onze wereldwijde organisatie in Communities of Practices. Ook de combinatie van onze Hybrid-Agile methodologie voor ERP met onze modellen of Industry templates voor Dynamics 365 Cloud blijft de meest betrouwbare manier om een ERP-project op tijd en binnen budget af te ronden”.

 

Deze artiken spreken over "Cloud"

Private cloud, Public cloud, Hybrid cloud, Multi-cloud

Follow this topic