AvePoint Cloud Backup : back-up en herstel in Office 365

door | mei 8, 2018 | Data Center, technologie | 0 Reacties

AvePoint Cloud Backup beschermt Office 365-gegevens, waar ze zich ook bevinden. Download het e-book AvePoint en ontdek hoe u kritische situaties kunt vermijden en welke maatregelen u moet nemen om uw data te beschermen.

AvePoint Cloud Backup is een Saas-platform voor gegevensopslag en samenwerkingstools, gehost binnen Microsoft Azure, waarmee je makkelijk elementen kan herstellen die bij een incident zijn beschadigd.

Er staat tegenwoordig nog méér op het spel, nu de Europese sancties strenger worden door het in voege treden van GDPR vanaf 25 mei 2018. De verantwoordelijkheden bij verlies of diefstal van gegevens worden verbreed, ze raken nu ook de dienstverleners van cloudservices die even verantwoordelijk worden als hun klanten-gebruikers. Bovenop de juridische sancties en boetes komen nog de gevolgen voor de organisatie: het is vaak moeilijk en soms zelfs onmogelijk om de data weer op te halen. Het is dus essentieel om een stevige back-up en herstelstrategie op punt te zetten.

Zelfs als de Office 365-data in de cloud worden opgeslagen, is het belangrijk om verdedigingsmiddelen te implementeren om cruciale informatie te beschermen. Het is primordiaal om gegevens beveiligd op te slaan, maar op het moment dat je toegang zoekt tot je gegevens, kunnen zwakke plekken tevoorschijn komen, al naar gelang de manier van connecteren (computer, telefoon, app, website, …).

Bedrijven hebben nog niet geïnvesteerd in beveiligingsoplossingen met verschillende niveaus voor hun informatiesysteem. Naast een firewall heeft ieder bedrijf nood aan bijkomende beveiligingsregels, zoals een real time netwerkbewaking, een bewaking van ongewenste mails en de dagelijkse update van de beveiligingstools. Hoe meer beveiligingsniveaus een bedrijf heeft, hoe beter ze gevoelige data beschermt voor cybercriminelen. Het opslaan van Office 365-data kan complex lijken, maar het is belangrijk, zowel om veiligheids- als om financiële redenen.

Investeren in een volledige back-upoplossing voor Office 365, helpt u om:

– de hersteltijd te verminderen;

– de kosten te verminderen die inherent zijn aan de opslag en het beheer ervan;

– u te wapenen tegen boetes en reglementaire straffen;

-de gevoelige data van het bedrijf beter te beschermen.

De oplossing AvePoint breidt de functionaliteiten van Office 365 uit. U kunt er data mee opslaan en weer herstellen waar u maar wil: in de cloud, plaatselijk op de bedrijfsservers of bij een hostingbedrijf. Zo kunt u hersteltijden bij problemen controleren: u kunt in enkele minuten de e-mails en files van geselecteerde personen of groepen herstellen. Met de oplossing kunt u tenslotte alle mogelijke data eenvoudig opslaan, of ze nu afkomstig zijn van Exchange Online, van SharePoint Online, van uw OneDrive, Office 365 Groups of Microsoft Teams.

Download het e-book van AvePoint “Office 365 Backup Handbook” en ontdek wat er komt kijken bij het beveiligen van data en welke oplossingen er vandaag zijn.