Onderzoek uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International toont aan dat internetgebruikers wanneer ze online zijn zich het meeste zorgen maken over de bescherming van hun privacy en identiteit, hun persoonlijke gegevens, hun financiën en de veiligheid van hun kinderen. Aangezien maar liefst 77% van de mensen apparaten op verschillende platforms gebruikt, zijn zij het meest gebaat bij multiplatform-beveiligingsoplossingen, zeker gezien de voortdurende groei van online bedreigingen.

Volgens Kaspersky Lab duiken elke dag 315.000 nieuwe voorbeelden van kwaadaardige software op. Geen besturingssysteem kan als veilig worden beschouwd. De tijd dat aanvallers zich bijna uitsluitend op Windows richtten, is al lang voorbij. Aanvallen op Mac’s en mobiele besturingssystemen zijn in opkomst. Na de ontdekking van het Flashback-botnet, waar meer dan 700.000 computers draaiend onder OS X deel van uitmaakten, kunnen Apple-gebruikers niet langer beweren dat hun besturingssysteem volledig veilig is.

Als gevolg van de wereldwijde mobiliteitstrend blijft de hoeveelheid kwaadaardige software voor het populairste mobiele besturingssysteem, Android, snel groeien: Kaspersky Lab ontdekt circa 20.000 nieuwe samples per maand. Phishing-websites – neppagina’s bedoeld om persoonlijke informatie te stelen – vormen een universele cyberdreiging die een gevaar opleveren voor alle gebruikers, ongeacht welk apparaat of besturingssysteem hun voorkeur heeft. Iedere maand registreert het Kaspersky Security Network meer dan 137.000 nieuwe phishing-sites die erop gericht zijn mensen te misleiden en over te halen hun gevoelige persoonlijke en financiële gegevens prijs te geven.