Mijn traditionele desktop-applicaties, maar ook in SaaS-modus en zelfs diegene die helemaal niet bedoeld zijn voor mobiel gebruik altijd en overal tot mijn beschikking. Dat is het aanbod van het Gentse Awingu via hun oplossing Smart Global Office op tablets van .

Het virtuele platform werkt op alle besturingssystemen en laat toe alle applicaties zoals Word en Excel te laten draaien, maar ook ‘legacy’-toepassingen, niet bedoeld voor mobiel gebruik, op digitale apparaten via een webbrowser.

Op functioneel vlak laat Awingu Smart Global Office toe om een werk- en samenwerkingsomgeving te creëren in de internetbrowser. Zo kunnen gebruikers bedrijfsgegevens en –applicaties raadplegen via een browser op het toestel van de eindgebruiker.

Een antwoord op het fenomeen van (Bring Your Own Device) dat, ondanks zijn aantrekkingskracht, nog altijd evenveel angst oproept bij bedrijven.
De verspreiding van gevoelige gegevens verontrust inderdaad elk bedrijf. Het is tijd om alle zorgen weg te nemen!

“Dit is niet de eerste oplossing, maar het is de eerste die we voorstellen op de Belgisch-Luxemburgse markt en die zal voorgesteld worden aan andere filialen”, legt Ralph Van Lysebeth, Chief Enterprise Business Team, Samsung Electronics Belgium, uit. “We verwachten er veel van gezien de grote vraag van bedrijven: iedereen wil op tablet werken, maar er zal pas groen licht komen als de veiligheid volledig gegarandeerd is.”

De trend van massale mobiliteit en BYOD heeft gezorgd voor een hernieuwde interesse voor methoden die toelaten de desktop te virtualiseren.
“Men wil steeds meer de mogelijkheid hebben om eender wanneer te werken op eender welk toestel, los van het besturingssysteem”, bevestigt Walter Van Uytven, CEO, Awingu. “We kunnen deze vraag alleen beantwoorden door radicaal van aanpak te veranderen. Het platform Smart Global Office van Awingu is een nieuwe manier om IT-services te leveren die voldoen aan de uitdagingen van mobiliteit en BYOD.”

Hoewel het nog te vroeg is om referenties op te sommen, zitten een aantal belangrijke projecten in studiefase. Samsung wil, zoals gekend, de helft van zijn verkopen in de B2B-omgeving realiseren. De oplossing van Awingu zal niet de enige zijn die in hun catalogus voorkomt. Zeker gezien het doel om de klant de optimale oplossing voor te stellen in functie van het bestaande. Het aanbod kan dan zowel van Samsung zelf komen als van zijn partners.

Awingu Smart Global Office gecombineerd met Google Chromebooks

Belangrijk partnership met Google – een mooie springplank voor het Gentse bedrijf dat achter de applicatie zit.

Terwijl de meeste software-uitgevers en bedrijven hun applicaties voorstellen of willen voorstellen in de vorm van webapplicaties, zijn er niet veel die echt de stap zetten. Awingu biedt een gebruiksklare oplossing, die volledig autonoom werkt op een Chromebook en waarvoor geen specifieke software-installatie nodig is. Smart Global Office gebruikt de functies van Chrome om applicaties mobiel te maken via Remote Application Delivery en kent toegang toe tot gedeelde bestanden via het web.

Het onderliggende idee: het beste van deze twee werelden bieden – enerzijds een hypermodern en rendabel IT-platform met toegang tot Google-productiviteitstools; anderzijds toegang tot Windows-applicaties, webapplicaties van het bedrijf en bestaande gedeelde bestanden via Smart Global Office.

Dankzij dit gemeenschappelijk aanbod zullen klanten aanzienlijke besparingen kunnen realiseren, zowel op het vlak van hardware van de eindgebruiker als op het vlak van software en operationele kosten. Het platform Smart Global Office is de ideale katalysator om de migratie van gebruikers van Windows XP naar de Chromebooks te versnellen.

“In een – nabije – toekomst zal een browser volstaan om toegang te krijgen tot gegevens en tot applicaties”, voegt Edward Boute, Head of Google Enterprise Belux, toe. “De Chromebooks zijn met dit doel ontwikkeld. Ze worden beschouwd als de meest veilige en meest gebruiksvriendelijke toestellen om zich te verbinden met het web tegen een lage kost.”

Ruben Vander Stockt, Google Chrome EMEA Sales Engineer, besluit: “Dankzij Smart Global Office op de Chromebooks zullen bedrijven hun bestaande applicaties kunnen doen draaien op de nieuwste toestellen. We zijn er trots op om dit interessante businessmodel te kunnen aanbieden samen met een innoverende Belgische start-up.”

Summary
Article Name
Awingu breidt het gebruik uit van Samsung-tablets
Description
Awingu breidt het gebruik uit van Samsung-tablets
Author