Een revolutionair beschermingsmechanisme dat steunt op collaboratieve intelligentie! SDP (Software-Defined Protection) is een beveiligingsarchitectuur op drie niveaus die de uitvoerings-, controle- en beheerniveaus omvat.

Dit model scheidt het uitvoeringsniveau van het controleniveau, waardoor robuuste en uiterst betrouwbare uitvoeringspunten kunnen worden gebruikt, die in staat zijn om de updates van de bescherming in real time te verkrijgen vanaf het niveau van de softwarecontrole. SDP converteert de informatie die de dreigingen kenmerkt en zorgt voor onmiddellijke bescherming; het wordt toegepast via een modulaire en open beheerstructuur.

In deze zin innoveert Check Point. SDP kan de IT-diensten helpen om hun netwerk beter te hertekenen om zowel te kunnen inspelen op een informatica-omgeving zonder enige grenzen en op een landschap van dynamische dreigingen, zo meent IDC.

“Het landschap van de dreigingen is heel wat gesofisticeerder geworden en ook de informatica-omgevingen van bedrijven zijn complexer geworden,” zegt Amnon Bar-Lev, Voorzitter, Check Point Software Technologies. “Bedrijven zijn op zoek naar adviezen om zich beter te kunnen beschermen, op een meer beheersbare en gebruiksvriendelijke manier. SDP is de beveiligingsarchitectuur van vandaag voor de dreigingen van morgen. Ze is simpel en flexibel en kan informatie over de dreigingen in real time omzetten in bescherming.”  

 

Check Point viert de 20ste verjaardag van FireWall-1… tot InfoSecurity

De eerste firewall was er in 1994. Sindsdien heeft Check Point Software zich omgeschoold tot een echte specialist ter zake, en realiseert het bedrijf een omzet van 1,35 miljard USD.

De in 1993 gepatenteerde technologie van “stateful inspection” mondde uit in de lancering van FireWall-1, de eerste oplossing voor netwerkbeveiliging die in de loop van de volgende decennia zou uitgroeien tot de norm bij uitstek in de wereld van technologieën voor netwerkbeveiliging. Eén van de vernieuwende kenmerken van de FireWall-1 was zijn grafische gebruikersinterface. Hiermee konden beheerders het IT-beveiligingssysteem op een aanzienlijk algemenere en makkelijkere manier beheren. Voor de komst van de firewall moesten ze nog hun toevlucht nemen tot programmeertalen (command line instructions).