° Tablets, hybride pc’s, draagbare pc’s… In dit tijdperk van mobiliteit is het niet makkelijk kiezen. Hoe pak je dit het best aan?

Henk Heylen, Solutions Portfolio Manager, Getronics: “Begin met een zorgvuldige analyse van de behoeften, bestudeer het profiel van de verschillende gebruikers.
De beslisser moet de goede indicatoren in een oogopslag raadplegen: de e-mail op het dashboard en hun befaamde KPI’s, niets mag hem ontgaan, waar hij zich ook bevindt, en wanneer ook! Wat het operationele aspect betreft: hoewel hij ook zijn e-mail moet kunnen lezen, moet hij eerst en vooral toegang krijgen tot verschillende productiviteitstools zoals een Office-suite, de software voor het boekhoudkundig beheer, en zelfs de ERP.
Bij verschillende profielen horen verschillende gebruiken.
Als je het zo bekijkt, is de tablet niet langer een “nice to have”!

° Betekent dit het einde van de pc’s?
“Nee, dat denk ik niet. We zullen verschillende toestellen gebruiken in functie van wat we ermee willen doen. Ik denk wel dat de meesten onder ons van hun tablet hun belangrijkste informaticatool zullen maken. U moet dit niet zien als een modeverschijnsel, wel als een gedragsverandering.”

° Maar toch zullen we erg snel struikelen over een aantal taken.
Excel op tablet bijvoorbeeld, dat werkt niet echt lekker! “… Daarom is het zo belangrijk om een goede analyse te maken van de gebruiken!
Tal van professionele gebruiken vereisen aangepaste randtoestellen voor het ingeven van data: een klavier om lange teksten te typen (uitvoerige e-mails, administratieve post, verslagen) of een muis voor het precies selecteren van objecten (cel van een spreadsheet, lay-out van een dia)… In het algemeen zijn de kracht en de opslagcapaciteit niet langer de voornaamste criteria.
Het is beter om te focussen op de functionele aspecten.
Eerst en vooral om beter te interageren in uw bestaande informaticaomgeving – de tablet moet in staat zijn om de files die u iedere dag gebruikt, te creëren en te beheren.
U moet zich dus de vraag stellen: krijg ik op efficiënte wijze toegang tot de software die beschikbaar is op de tablet? Kan ik ze wijzigen?
Kan ik ze raadplegen of wijzigen zonder internetconnectie?”

° Kortom, we zullen altijd een pc nodig hebben.
Of een hybride systeem.
De populariteit hiervan groeit erg snel.
Hoe verklaart u dat? “Hybride pc’s slaan de brug tussen de persoonlijke en de professionele wereld dankzij de synchronisatie van de Windows-account.
Geen compatibiliteitsproblemen meer, geen moeilijke opslagprocedures, alles werkt op transparante wijze!” “Anders dan de vorige besturingssystemen van Microsoft is Windows 8.1 van bij het begin geoptimaliseerd voor het gebruik met een touchscreen, tot dan toe het voorrecht van aanraaktablets.”