Bewakingscamera’s verdringen elkaar

feb 19, 2019 | Mobility | 0 Reacties

Altijd maar meer resolutie, meer vermogen, meer precisie, meer capaciteit … Bewakingscamera’s innoveren voortdurend. Maar hoe vinden we onze weg? Opgepast voor rammelende oplossingen!

HD? Full HD? Megapixels? In een paar jaar tijd, en vooral sinds de komst van de Chinese industrie, is het aanbod aan videobewakingsoplossingen overweldigend geworden. Je verliest er makkelijk de weg. HD wordt weergegeven in 1080 x 720, Full HD in 1920 x 1080, 4K in 3840 x 2160, al deze resoluties komen overeen met het 16:9-formaat van de meeste weergaveapparaten. Het is daarom in uw belang om goed na te denken over uw installatie …

De enorme capaciteit van de huidige camera’s zorgt voor een echt bandbreedteprobleem. Een probleem waar gebruikers, of zelfs sommige installateurs, zich niet altijd bewust van zijn. Bij megapixelcamera’s is het probleem niet zozeer het filmen als wel het overbrengen van de beelden. Het is essentieel om na te denken over het verlichten van het netwerk, legt men bij Panasonic uit. Met andere woorden: vermijd congestie. Dit kan dankzij de in de camera’s ingebedde intelligentie, die nu in staat is om te analyseren wat er gebeurt en alleen datgene door te geven wat nuttig kan zijn.

Voordat u interesse toont voor de ingebedde mogelijkheden van camera’s, is het beter om goed na te denken – of opnieuw na te denken – over uw netwerkinfrastructuur. Om die goed te dimensioneren, moet het doel van het project duidelijk worden aangegeven: wat willen we zien en wat willen we doen? Monitoring of identificatie is niet hetzelfde.

Wat is het nut van resoluties van 10, zelfs 12 megapixels als de beelden niet goed kunnen worden getransporteerd? En, ten eerste, op welk type media zullen ze worden weergegeven? En met welke bedieningshulpmiddelen worden ze geanalyseerd? Kortom, prioriteit voor netwerk-, opslag- en analyse-instrumenten.

Alle serieuze fabrikanten en installateurs dringen aan op de noodzaak om de apparatuur te testen. En niet voor niets: elke site is anders, met zijn eigen beperkingen. Ook is het beter om de camera’s te testeb onder de omstandigheden van hun gebruik. Bovendien kunnen deze omstandigheden ‘s nachts veranderen, afhankelijk van het weer. Kortom, het is niet genoeg om jezelf uit te rusten met een 5 megapixel-camera om beelden van goede kwaliteit te verkrijgen. Het is bovenal belangrijk om een camera te kiezen die is aangepast aan uw werkelijke behoeften.

Een andere fout is dat men zich concentreert op de aangekondigde capaciteit van de camera zonder zich zorgen te maken over de kwaliteit van de sensor, het essentiële onderdeel van de camera. Het is de optiek die zorgt voor beelden van goede kwaliteit. Ook met de codec moet rekening worden gehouden. De meest gebruikte momenteel, is de H.264 … die slechts 1 megapixel registreert!

Samenvattend stellen zowel fabrikanten als installateurs en integratoren vast dat klanten de infrastructuur die achter de camera’s wordt geïnstalleerd, onderschatten. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe krachtiger de computertools die nodig zijn om de beelden te verzenden, op te slaan en te analyseren. En dit heeft een kostprijs die hoog kan zijn. Het is niet genoeg om te kiezen voor een groter beeldformaat en hogere resolutie om meer kwaliteit te verkrijgen …

In deze context is het noodzakelijk om terug te keren naar de fundamenten van video, zoals de precieze verzameling van functionele vereisten, voorafgaande risicoanalyse en interactie met andere mechanische of elektronische veiligheidssystemen, verlichtingsstudies, met name op de luxmeter, de nodige bandbreedteberekeningen … en de validatie ervan door de ICT-afdeling.

Deze artiken spreken over "Mobility"

Telecom, Network, Wireless, Devices, IoT

Follow this topic