CEBIT 2018 : een nieuw format dat past bij een wereld in verandering

door | apr 24, 2018 | Business | 0 Reacties

Meer technologie, meer innovaties, meer emotionele aantrekkingskracht. Nog steeds in Hannover, maar wel van 11 tot 15 juni 2018. CEBIT vindt zichzelf opnieuw uit. Interview : Marius Felzmann, Senior Vice President, CEBIT

° Met de voorstelling van CEBIT 2018 lijkt u een kruis te hebben gemaakt over de vorige edities. Doelbewust?

We hebben CEBIT herdefinieerd, ja. We wilden dit evenement, dat al even meegaat, positioneren als het eerste platform in Europa voor innovatie en bedrijfsontwikkeling binnen de digitale economie … We zijn al twee jaar aan het denken over het nieuwe CEBIT. En we hebben er voor gekozen om van nul te beginnen, liever dan het evenement te doen evolueren. Het resultaat: een verrassender, gedurfder en glansrijker evenement; een uitzonderlijk rendez-vous in Europa, groter dan alle andere, wat nieuwe perspectieven biedt – en ook bewust wil provoceren … Voor deelnemende bedrijven en organisaties wordt CEBIT 2018 een bron van energie. Tegelijkertijd zullen we, door de emotie die we creëren, generatie Y bereiken, vol vertrouwen en met nieuwe, briljante ideeën.

° Gaat het dan meer om innovatie dan om een commerciële beurs? Bent u er niet bang voor dat u uw succesformule overboord hebt gegooid?

Vergeet de beurs, die heeft haar tijd gekend. Nu bestaat ze niet meer. CEBIT 2018 heeft niet veel herkenbaars meer in de aanbieding, niet op het vlak van thema’s, en ook niet qua evenementen of de opstelling van de ruimtes … terwijl we toch ons engagement kunnen nakomen op het vlak van kwaliteit van zowel aanbod als bezoekers. Op dit vlak hebben we geen toegevingen gedaan, maar we hebben nu wel een tot nu toe ongeziene emotionele kracht en frisheid toegevoegd.

° Uit noodzaak?

… Omdat de digitale industrie een transformatiegolf veroorzaakt die alle sectoren van de economie overspoelt en gevestigde patronen en systemen in een duizelingwekkend tempo verstoort. De sector staat voor nieuwe uitdagingen en CEBIT kon niet anders dan mee evolueren met de behoeften van zijn klanten.

° Wat verandert er voor de bezoeker?

Alles! Voor deze editie zal de focus liggen op de acht hoofdthema’s van de digitalisering: artificiële intelligentie, Internet of things, augmented and virtual reality, veiligheid, blockchain, drones en onbemande systemen, mobiliteit in de toekomst en menselijke robotica … Naast deze thema’s willen we een 360-gradenperspectief bieden op de digitalisering van bedrijven, openbare diensten en, meer in het algemeen, de maatschappij. Naast het aantrekken van IT-deskundigen, professionals uit de sector en toonaangevende beslissers uit de digitale en IT-sectoren willen we met het nieuwe CEBIT meer en meer aantrekkelijk worden voor de toekomstige generatie beslissers.

° Hoe gaat u dit 360-gradenperspectief realiseren?

Door een nieuw format dat bestaat uit vier hoofdrubrieken: d! Conomy, d! Tec, d! Talk en d! Campus. De innovaties voorgesteld in de d! Conomy-sectie geven IT-professionals en beslissers uit de zakenwereld, de handel en de openbare sector de tools die ze nodig hebben om de toekomst van hun activiteiten te waarborgen door middel van digitalisering. Belangrijke thema’s van de d. Conomy uiteenzetting zijn onder meer digitale handel, digitale administratie, Internet of things, veiligheid, communicatie en netwerken, kanalen en distributie, mobiele oplossingen en datacenters. De d! Tec sectie van het salon is gewijd aan baanbrekende ontwikkelaars, geavanceerde innovaties en startups. Het conferentieplatform d! Talk zal visionairen, laterale denkers, experts en creatieve mensen van over de hele wereld verwelkomen. En dan is er nog de d! Campus, het emotionele hart van CEBIT 2018, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en netwerken, terwijl ze ontspannen naar muziek luisteren en een snel hapje eten …

° Waar zullen de opinieleiders en IT-legendes zich bevinden? Op welke podia kunnen we ze horen?

In de d! Talk ruimte. Ook hier willen we verrassen en nieuwe denkpistes aanreiken. Jaron Lanier opent op 11 juni. Deze Amerikaanse computerwetenschapper die voor Microsoft Research werkt, is een absolute legende van de VR-scene … ook één van de grootste critici van het World Wide Web! Een andere langverwachte spreker is Dan Lyons, auteur van ‘The Diary of Steve Jobs’. Op 14 juni licht Lyons een tipje van de sluier van de hightechindustrie wanneer hij zijn ervaringen als medewerker deelt in wat hij ‘de hel van de startup’ noemt. Op 13 juni stelt Ranga Yogeshwar een op z’n minst provocerende vraag: “Wie programmeert wie? Yogeshwar, de bekendste wetenschapsjournalist van Duitsland, zal zijn diepste geheimen delen over kunstmatige intelligentie en over het begin van onze relatie met computers … Wie had zich amper vijf jaar geleden kunnen voorstellen dat we bij CEBIT dergelijke vragen zouden stellen?

° Nog meer verrassingen?

Ja! ‘Memory hacker’ Dr. Julia Shaw pakt in haar presentatie uit met fascinerende perspectieven op de menselijke psyche. Op 13 juni laat de Londense geheugenonderzoekster de CEBIT 2018-deelnemers zien hoe het menselijke geheugen kan worden gemanipuleerd en leg ze uit wat dit in de praktijk betekent. Een dag eerder gaat Mikko Hypponen op zoek naar de grootste risico’s van het snelgroeiende “internet of smart things” en legt hij uit hoe bedrijven zich kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. Hypponen is een internationaal gerenommeerde cybersecurity-expert en Chief Research Officer van het Finse IT-beveiligingsbedrijf F-Secure. Tot slot richten we ons tijdens de ‘Digital Friday’ op 15 juni tot het grote digitale publiek. De platformen Friday d! Talk en CEBIT! Signals worden centrale ontmoetingsplaatsen voor de internationale blogscene. De organisatoren zijn ook van plan om hackathons te lanceren voor programmeurs en ontwikkelaars, net als wedstrijden voor dronepiloten en rekruteringsevenementen voor studenten en digitale professionals.

° Kan een bezoeker fysieke veranderingen verwachten?

CEBIT 2018 zal ook een volledig nieuw kleedje hebben: in de zalen 9 tot 13, 14 tot 17 en 25 tot 27 en op de centrale openluchtsite rond de EXPO-hal worden een reeks spannende nieuwe activiteiten, vitrines en netwerkevenementen georganiseerd. De expositiestandjes in de zalen zijn geopend van 10:00 tot 19:00 uur. De d! De campus blijft open tot 23.00 uur en biedt een dynamisch programma van digitale cultuur, straatrestauratie en live-optredens van populaire kunstenaars. De beurs van gisteren is een heus festival geworden, het festival van het digitale!

 

CEBIT 2018 : speciale chartervlucht van één dag met vertrek vanuit Antwerpen op dinsdag 12 juni

TradeFairs.be organiseert een eendaagse chartervlucht op dinsdag 12 juni. Met als troef: het is allemaal zo gepland dat je CEBIT kan gaan bezoeken, van opening tot sluiting.

07:00: check-in in de vertrekhal van de luchthaven van Antwerpen.

08:00: vertrek naar Hannover, ontbijt geserveerd aan boord.

09:15: aankomst op de luchthaven van Hannover, doorreis met een speciale bus naar CEBIT.

Vrije dag

19:00: transfer naar de luchthaven

20:30: vertrek naar Antwerpen, snack tijdens de vlucht.

21:45: aankomst op de luchthaven van Antwerpen.

Prijs per persoon: € 495

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
CEBIT 2018 : een nieuw format dat past bij een wereld in verandering
Article Name
CEBIT 2018 : een nieuw format dat past bij een wereld in verandering
Description
Meer technologie, meer innovaties, meer emotionele aantrekkingskracht. Nog steeds in Hannover, maar wel van 11 tot 15 juni 2018. CEBIT vindt zichzelf opnieuw uit. Interview : Marius Felzmann, Senior Vice President, CEBIT
Author
Solutions Magazine