Cegeka Groep neemt de ERP-specialist Edan Business Solutions definitief over. Na de gebruikelijke ‘due diligence’-fase zette de Raad van Bestuur van de Cegeka Groep het licht op groen, en nu heeft ook de rechtbank van koophandel van Gent, afdeling Gent, de noodzakelijke homologatie uitgesproken. De overname zal afgerond zijn tegen 15 juli. Alle medewerkers van Edan Business Solutions behouden hun baan en de bestaande klanten van Edan kunnen nu beroep doen op de uitgebreide diensten van Cegeka.

Cegeka Groep haalt met de overname extra expertise op het gebied van Microsoft Dynamics in huis. De Groep had na de eerdere overname van Brain Force al een sterke marktpositie voor ERP in Franstalig België, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Italië en ook Roemenië en Tsjechië van waaruit de groep nearshore diensten levert. Cegeka realiseert meer dan een kwart van zijn omzet met Microsoft technologie en er werken 350 Microsoft Dynamics ERP experten. Dit jaar wil Cegeka nog minstens 20 Microsoft Dynamics experts aanwerven in België en Nederland. De groep plant ook verdere Microsoft Dynamics overnames en/of partnerships in heel Europa.

“Edan Business Solutions heeft een stevige reputatie in Microsoft Dynamics op maat van specifieke branches, zoals bijvoorbeeld de voedingssector, verwerkende industrie, groothandel en distributie. Die unieke expertise gaan we nu Europees vermarkten. De consultants van Edan zullen deel uitmaken van ons internationale competentiecentrum voor ERP-diensten dat voor klanten in heel Europa strategisch advies levert en projecten uitvoert. Andersom kunnen de klanten van Edan bij Cegeka terecht voor infrastructuurdiensten, voor de integratie van hun ERP met andere toepassingen, nearshore softwareontwikkeling, enzovoort”, aldus Christoph Neut, Chief Commercial Officer bij Cegeka.

“Het samengaan met Cegeka is een belangrijke stap om ons nog sterker te profileren naar onze klanten en beter te onderscheiden van onze concurrenten. Onder de vleugels van Cegeka kunnen we onze klanten een nog breder portfolio aan ICT-diensten aanbieden en zullen we hen met onze Dynamics-expertise kunnen ondersteunen in de verschillende landen waar ze actief zijn”, zegt Cédric Van Branteghem, Director bij Edan.

Edan Business Solutions werd in 1973 opgericht en is een van origine Gents informaticabedrijf, gespecialiseerd in de integratie van ERP-software en met name de toepassingen Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. De nieuwe dochteronderneming van Cegeka stelt 150 personen tewerk in België en Nederland