73% van de CFO’s erkent het belang van een nauwere coördinatie met de CIO’s om de transformatie te versnellen.

De CFO was nog nooit zo nauw betrokken bij het slagen van een onderneming. De capaciteit van financiële teams om waarde te halen uit operationele data is bepalend geworden om te voldoen aan de verwachtingen van bedrijfsleiders, stelt Oracle op basis van de studie “Modern Finance: Driving Transformation from Within” (bij 1 905 financieel managers uit de EMEA-zone).

45% van de financieel managers bevestigt onder toenemende druk te staan om de productiviteit te verhogen. 44% zegt dat het bedrijf meer dan ooit de nadruk legt op hun bijdrage aan de groei en 41% stelt dat men hen vraagt de operationele kosten te verlagen… Vanuit die context meent bijna drie kwart van de financieel managers (73%) dat een nauwere coördinatie tussen CIO en CFO essentieel geworden is voor de financiële transformatie van het bedrijf.

De studie toont dat na jaren van maatwerk bedrijven opgescheept zitten met oude complexe en rigide systemen, die hun limieten bereiken en moeilijk de veranderingen zullen aankunnen die verwacht worden.

61% van de financieel verantwoordelijken gebruikt vandaag nog altijd gepersonaliseerde systemen – die steeds complexer geworden zijn in de loop van de tijd. 54% is zich er van bewust dat deze systemen problemen zullen hebben om te beantwoorden aan de nieuwe vereisten van hun organisatie voor de nabije toekomst.

Om vooruitgang te boeken moeten CFO’s kortom begeleid en geadviseerd worden. 69% denkt nog altijd dat de invoering van financiële applicaties die gestandaardiseerd en cloudgebaseerd zijn, een risico vormt voor hun bedrijf. En 30% geeft toe dat het gebrek aan coördinatie tussen finance en de rest van het bedrijf een obstakel vormt voor veranderingen. Volgens Oracle is het gebrek aan samenwerking tussen alle diensten – van marketing tot hr – schokkend.