Cisco zet zijn beveiligingsdiensten in de cloud

door | sep 12, 2016 | technologie | 0 Reacties

Cisco vereenvoudigt en verbetert de efficiëntie van beveiliging met een nieuwe reeks van diensten en oplossingen in de cloud

Steeds meer beveiligingsdiensten lopen via de cloud. Bij Cisco vinden ze dat vanzelfsprekend. Vandaag de dag maakt Cisco al bijna 30% van zijn omzet met producten en diensten die periodiek worden gefactureerd. En dat is nog maar het begin, het bedrijf is van plan om de diensten op abonnementsbasis nog flink uit te breiden.

Van netwerk over werkstation naar de cloud, door de manier waarop de Cisco-architectuur de dingen benadert kunnen bedreigingen worden gedetecteerd en kunnen bedrijven worden geholpen om iets te doen tegen aanvallen in minder dan 17 uur, wat een heel stuk sneller is dan de gemiddelde normen in de branche, waar met een respons binnen ongeveer 100 dagen wordt gerekend…

Met Cisco Umbrella biedt Cisco gecentraliseerde bescherming, die wordt gepresenteerd als de eenvoudigste manier om blinde vlekken uit het netwerk te halen en mobiele werknemers te beschermen, waar ze ook werken. Cisco Umbrella Roaming is nu ingebed als een module in de Cisco VPN-oplossing AnyConnect. Ondernemingen kunnen zo een beschermingslaag toevoegen buiten het netwerk en verbindingen naar malafide sites blokkeren zonder andere middelen te hoeven inzetten.

Een afgeleide van deze oplossing is Umbrella Branch, dat bedrijven meer controle biedt over het wifigebruik van hun gasten, dankzij vereenvoudigde contentfilters. Bedrijven kunnen hun ISR (Integrated Services Routers) eenvoudig verbeteren en zo tot een eenvoudigere, snellere en efficiëntere beveiliging van hun dochterondernemingen komen.

Ook op het terrein van het opsporen van ISR-bedreigingen zit de Stealthwatch Learning Networks License, waarmee de beveiliging van wijdvertakte bedrijven kan worden versterkt. Die kunnen zo afwijkingen in hun netwerkverkeer vaststellen en opsporen, verdachte activiteiten analyseren en malafide verkeer identificeren.

Met de Cisco Defense Orchestrator, een eveneens op de cloud gebaseerde beheerstoepassing, kunnen belangrijke infrastructuur en veiligheidsbeleid makkelijker en efficiënter worden beheerd voor alle dochterondernemingen van het bedrijf, duizenden terminals inbegrepen. Cisco Defense Orchestrator geeft een antwoord op complexe beheersproblemen in verband met het veiligheidsbeleid, door middel van de beveiligingsproducten van Cisco zoals de firewalls ASA en ASAV, de NGFW’s Firepower en ASA met de diensten van FirePOWER, dat gebruik maakt van OpenDNS en Firepower Threat Defense.

Op een ander niveau biedt Cisco via zijn cloudservice Tetration de mogelijkheid de informatie te gebruiken die het via telemetrie uit zijn apparatuur terugleest om die te analyseren en te correleren, teneinde beheerders meer zicht te geven op hoe hun infrastructuur en applicaties functioneren. Het doel blijft hetzelfde: een vollediger staat opmaken van het datacenter om zijn flexibiliteit te verbeteren en sneller te kunnen reageren.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag