In Brussel vindt op 17 november de eerste & Data Center-conferentie plaats voor België en Luxemburg. Een veertigtal gespecialiseerde bedrijven bieden hun diensten aan, terwijl gespecialiseerde organisaties en verenigingen hun ‘state of the art’ uit de sector komen voorstellen. Er wordt een vijftigtal sprekers verwacht.

Volgens de organisatoren van het forum moet cloud computing nog worden gedemystifieerd. Want de interesse mag dan reëel zijn, er blijven ook tal van vooroordelen. Vooral in Europa. ”Veel bedrijven denken bijvoorbeeld aan disaster recovery als aan een logische toepassing voor het gebruik van datacenters en de cloud,” analyseert Peter Buelens, strategieconsultant en medeorganisator van het Forum. ”Maar je moet het groter zien, bekijken wat het kan bijdragen op het vlak van flexibiliteit, evolueerbaarheid, beheersing van IT-investeringen; nadenken ook over de efficiëntie en het verminderen van de exploitatiekosten. Dat zijn argumenten die bedrijfsleiders niet onberoerd laten.”

Dit forum biedt alle professionele spelers op de Belgische en Luxemburgse markt de kans om een diepgaande bijdrage te leveren en dus potentiële klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van cloud computing en het gebruik van datacenters. Anderzijds wenden de organisatoren zich ook tot bedrijven voor wie de waarde en de voordelen van cloudmodellen al ingeburgerd zijn in hun professionele IT-toepassingen.

”De huidige gebruikers komen informatie inwinnen over de laatste ontwikkelingen, de dagelijkse evolutie en de vraag op deze markt. Dit is waarom we een groot aantal spelers willen samenbrengen tijdens deze dag van lezingen in Brussel,” zegt François Vajda, medeorganisator. ”Dit evenement zet in op het delen van kennis en ook op de laatste technologische ontwikkelingen, de promotie en de ontwikkeling van zakelijke kansen.”

 

Een greep uit de thema’s die worden besproken tijdens de conferenties en de rondetafelgesprekken van Cloud Computing & Data Center Forum BeLux:

– De nieuwe economische en politieke uitdagingen van het corporate

– Is een 100 % cloudsysteem realistisch?

– CRM, BI, Big Data, ERP, welke toekomst is er voor gespecialiseerde clouds?

– Datacenter en beveiliging, hackers en cyberoorlogen, welke maatregelen moet je nemen?

– Het alles-in-één-datacenter, compact, evolueerbaar, geprefabriceerd, ontwikkeld voor kmo’s en klaar voor de cloud?

– Dagdagelijkse energie-efficiëntie, strategie en te onderzoeken pistes

– Virtualisatie van de werkstations

– Goede praktijken van het corporate datacenter

– Transparentie en beveiliging van het datacenter en zijn IT-infrastructuren
Cloud Computing & Data Center Forum BeLux vindt plaats op 17 november in het Congres Center Constant Vanden Stock, Theo Verbeecklaan 2 in Anderlecht (Brussel). Voor professionele gebruikers is de toegang tot de lezingen gratis. Het forum opent de deuren om 08.30 u. en de lezingen gaan door van 09.20 tot 17.30 u. Voor meer informatie kan u terecht op de website van het evenement, www.cloudcomputingforum.brussels.

Summary
Article Name
Cloud Computing & Data Center Forum BeLux, 17 november
Description
In Brussel vindt op 17 november de eerste Cloud Computing & Data Center-conferentie plaats voor België en Luxemburg.
Author