CTG : al een halve eeuw aanwezig op de markt, altijd in totale discretie.

Bij CTG zit dat in de bedrijfscultuur. Alles begint in 1966, wanneer Randy Marks en David Baer IBM verlaten om MBI (MaerksBaer Inc) op te richten, dat een jaar later CTG (Computer Task Group) wordt. Een sterk bedrijf dat vandaag 3.900 medewerkers telt, en resoluut uit de buurt blijft van alle grote markttransfers. Geen groot lawaai, grote en mooie projecten en blije medewerkers afgaand op de opeenstapeling van de Best Workplaces-onderscheidingen – in België en meer nog in Luxemburg.

Discrete verschijning in Europa in 1986, via de creatie van een Europese zetel in het Verenigd Koninkrijk. Vier jaar later: overname van Rendeck International in Nederland. De Amerikaanse groep installeert zich in België en Luxemburg. Maar lijkt de rest van Europa te negeren. Twintig jaar aanwezig, zo dicht mogelijk bij onze klanten: dat is onze echte motivatie”, meent Bob Daelman, de nieuwe Managing Director van CTG België. Inderdaad. Alleen al in het Groothertogdom is het filiaal met PSF-‘label’, met meer dan 200 medewerkers, het tweede grootste bedrijf in IT-services en -consulting. Zonder groot lawaai, nog maar eens.

Vandaag beoogt het discours een grotere openheid. Men begint van overname te spreken. Het woord is niet langer taboe. Waar? In welk land? Als er iets zou gebeuren, zou het strategisch zijn. Momenteel is het ‘no comment’. In alle geval is er geen urgentie. Geen absolute noodzaak. Het is gewoon een kwestie van opportuniteit. En in de BeLux-zone? “Momenteel zijn we daar niet mee bezig”, verklaart Bob Daelman. “We geven voorrang aan een organische groei, aan onze kernactiviteiten. We willen ons in elk geval versterken in Wallonië, waar we alleen aanwezig zijn in de farmaceutische sector.”

De trend is aan de SMAC

Vandaag levert CTG zijn services via vier lijnen: Financial Services, Application Solutions, Testing en IT Services Management. Een doelgerichte expertise met een uitgesproken sterkte op het vlak van legacy, dat stelt de klanten gerust. De trend is aan de SMAC (Social-Mobile-Analytics-). Men is met name geïnteresseerd in het IoT via de BI.

Voorbeeld: het CRM-project dat werd uitgevoerd voor Bridgestone: de grootste implementatie van een CRM-systeem in de cloud in Europa met 800 gebruikers in 30 landen, waaruit blijkt dat de cloud niet enkel meer een oplossing is voor kmo’s zonder eigen ICT-infrastructuur. We hebben bewezen dat bedrijven met een goed ontwikkelde ICT-infrastructuur probleemloos een beroep kunnen doen op de cloud”, zegt Bob Daelman. “Zelfs voor complexe applicaties die perfect geïntegreerd moeten zijn in andere IT-systemen van het bedrijf, zoals de SAP-omgeving van Bridgestone.”

PSF-label

Nog over de cloud: CTG heeft vanuit Luxemburg een uniek privécloudaanbod gelanceerd – gebaseerd op UCS, Nimble Storage en – gevalideerd door de CSSF en aangepast aan gereglementeerde klanten (primaire en secondaire PSF). Het idee”, legt Bob Daelman uit, “bestaat eruit om gebruik te maken van ons PSF-label om andere klanten in Europa te bereiken, om te beginnen met de Belgische financiële sector.”

De uitbreiding van CTG zal plaatsvinden via competentiecentra. De lokaal ontwikkelde competenties zullen ‘geëxporteerd’ kunnen worden. Dat is het geval voor de cloud vanuit Luxemburg, en dat is ook het geval voor de SharePoint-expertise vanuit Diegem. En er zullen ander volgen.

Summary
CTG: 50 jaar, altijd even discreet
Article Name
CTG: 50 jaar, altijd even discreet
Description
CTG : al een halve eeuw aanwezig op de markt, altijd in totale discretie.
Author
Solutions Magazine