CTG versterkt zich in Europa, voordat…

door | jan 18, 2019 | Business, Data Intelligence | 0 Reacties

CTG heeft zich in 2018 aanzienlijk versterkt in Europa. Dat is slechts het begin van een breder uitbreidingsprogramma. Filip Gydé, binnenkort CEO van de groep, zet zijn strategie verder.

In minder dan een jaar tijd twee belangrijke overnames in Europa: Soft Company in Frankrijk en Tech-IT in Luxemburg. Vandaag genereert Europa meer dan 35% van de omzet van CTG. “Voor een Noord-Amerikaanse groep is dit een belangrijke gradatieorde”, verklaart Filip Gydé, hoofd Europese activiteiten. Naast Luxemburg en Frankrijk zijn wij actief in België en het Verenigd Koninkrijk. Verdere overnames zijn niet uitgesloten. We analyseren alle kansen, zolang ze maar in lijn zijn met onze ontwikkelingsstrategie en onze cultuur.”

Begin 2018 verwierf CTG Soft Company, een in Parijs gevestigd digitaal advies- en dienstenbedrijf gericht op digitale transformatie, met een aanbod en expertise die zeer complementair zijn aan die van de Noord-Amerikaanse groep. Dit was niet alleen de eerste overname van CTG in Frankrijk, maar het was ook een pronkstuk dat gespecialiseerd was in de snelgroeiende bank- en verzekeringssector. “We weten dat het niet voldoende is om een sterke positie te behouden in onze huidige markten; we moeten ook proberen uit te breiden naar grotere markten waar we nog niet aanwezig zijn. Naarmate we onze activiteiten in Europa uitbreidden, was het van strategisch belang om in Frankrijk een partner te vinden die onze visie deelt en die in staat is om onze klanten te helpen navigeren in een snel veranderende digitale wereld”.

CTG, wereldwijde leverancier

In maart 2019 neemt de Belg Filip Gydé de teugels over van CTG, dat tot nu toe werd geleid door Arthur W. Bud Crumlish. De groep heeft het nog nooit zo goed gedaan: een groei van zowel de omzet als de winst met dubbele cijfers sinds 2016 – met name in Europa. En hoewel het bedrijf zich eerst specialiseerde in het leveren van programmeurs, ontwerpers en IT-managers aan klanten die op zoek waren naar externe expertise, is CTG nu meer een wereldwijde leverancier, die zowel diensten als complete end-to-end IT-oplossingen aanbiedt.

Als we Filip Gydé mogen geloven, dan illustreert de recente overname van Tech-IT in Luxemburg de evolutie van de groep perfect. De expertise van het bedrijf Bourmicht is immers beschikbaar op het gebied van advies, infrastructuur- en softwareontwikkeling, infrastructuurintegratie, projectmanagement en opleiding. Bijzonderheid: de hardware-expertise, die ontbrak bij CTG. Tech-IT is vooral Lenovo Repair Center.

“Het ontbrak ons aan de materiële dimensie, die zullen we delen met de andere Europese filialen“, vervolgt Filip Gydé. “Tech-IT is in het algemeen in lijn met ons strategisch plan, dat erop gericht is te profiteren van de groei van onze Europese activiteiten en ons dienstenaanbod uit te breiden om in te spelen op de veranderende marktbehoeften”.

De integratie bevorderen

Andere externe groeiprojecten zouden kunnen worden afgerond. Andere dossiers worden momenteel onderzocht, zowel in Europa als in de Verenigde Staten … en elders. Met haar expertise, markterkenning en sterke financiële gezondheid kan CTG het zich veroorloven om groter, veel groter te denken. Maar zonder het lot te tarten.

Strategie is niet alles, zegt Filip Gydé. “Bij CTG weten we hoe belangrijk mensen zijn. Onze hele geschiedenis is gebaseerd op het respect van onze medewerkers. Mijn grootste taak vandaag de dag is het vergemakkelijken van de integratie tussen de Tech-IT en CTG-teams. Denk er eens over na, vijfhonderd werknemers in Luxemburg! Dan, maar alleen dan, zullen we de synergiën tussen de verschillende dochterondernemingen optimaliseren, door onze lokale expertise zo goed mogelijk te delen. Het is een enorme uitdaging. En ik ben er trots op om deze aan te gaan”.

 

 

Filip Gydé … bij CTG sinds oktober 1990 !

Bijna dertig jaar dienst! Of nog meer als we kijken naar de drie jaar bij Rendeck, een Nederlands bedrijf dat door CTG is overgenomen om zijn eerste bruggenhoofd in Europa te vestigen. Momenteel is hij Executive Vice President, General Manager en Directeur Europese activiteiten van CTG, maar op 1 maart 2019 wordt Filip Gydé CEO van de groep.

Een Europeaan – een Belg – aan het hoofd van een Amerikaanse groep! Dat is zeldzaam. “Ik ben vereerd dit te mogen doen. En ik weeg mijn woorden. Een beleefdheidsformule is niets voor mij … Het is een grote eer om deze groep, die ik heel goed ken, te mogen leiden.” Tussen 15 oktober 2014 en 5 april 2015 was Filip Gydé reeds als Executive Vice President ad interim verantwoordelijk voor alle CTG-activiteiten.

Deze benoeming maakt deel uit van de cultuur van CTG. Arthur W. Bud Crumlish, de huidige CEO, werkte 28 jaar bij CTG; Rénald Wauthier, Managing Director CTG Luxembourg PSF SA en Director CTG IT Solutions, heeft 22 jaar ervaring en was de eerste werknemer van de kleindochteronderneming … “Naast onze medewerkers is het onze grootste trots dat we langdurige klanten hebben. En om er vooruitgang mee te boeken. Deze notie van continuïteit – een synoniem van vertrouwen en competentie – is voor ons van fundamenteel belang.”

Met het woord “cultuur” associeert Filip Gydé “respect”: respect voor mensen, medewerkers of klanten“Anderen hebben geprobeerd om ons na te bootsen, maar in de loop van de tijd werd er een cultuur gecreëerd en versterkt; kopiëren en plakken is gewoonweg onmogelijk. Cultuur betekent authenticiteit. Daarom voel ik me vereerd, als ik bedenk dat ik straks CEO ga worden, echt vereerd”.