Cybersecurity: wat als we externe risico’s heroverwegen ?

nov 5, 2018 | Cyber Security, Latest News | 0 Reacties

Ter gelegenheid van het tweede Eat & Learn event op 27 november in het Atomium, zal Cyber Security Management de aandacht vestigen op twee innovatieve cybersecurity leveranciers, Olfeo en Rohde & Schwarz Cybersecurity.

Backdoors, identiteitsdiefstal, gegevensdiefstal, inhoudsfiltering … De gevaren vermenigvuldigen zich en de opkomst van de cloud verhoogt de risico’s alleen maar. Bij het heersende fatalisme op het gebied van cybersecurity staat Cyber Security Management tegenover innovatie. Ter gelegenheid van het tweede Eat & Learn-evenement op 27 november in het Atomium, zal de Belgisch-Luxemburgse vertegenwoordiger van de Hexatrust-groep de aandacht vestigen op twee ontwikkelaars, Olfeo en Rohde & Schwarz Cybersecurity.

Backdoors, een taboe-onderwerp! Recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat beveiligingsoplossingen in het oog van de storm kunnen terechtkomen zodra er enige twijfel bestaat over hun effectiviteit of betrouwbaarheid. De Snowden case, om alleen de meest spraakmakende te noemen, onthulde aan iedereen het bestaan van de ANT-catalogus met de “implantaten” en andere “achterdeuren” die gebruikt kunnen worden in netwerkbeveiligingsoplossingen om soevereine belangen te beschermen en te ondersteunen … Tegenover deze delicate vraag zet Rohde & Schwarz het label “Made in Germany”, een beleid in de vorm van een engagement dat voorgesteld zal worden door Kamiel Straatman, Senior Pre-sales Consultant, Rohde & Schwarz Cybersecurity Nederland.

Een andere bron van gevaar die vaak wordt aangehaald door ICT-managers is de public cloud. Ook al is de cloud een belangrijk instrument voor digitale transformatie, het is het ook een bron van vele gevaren. Het is dan natuurlijk ook een van de belangrijkste activiteitengebieden van Rohde & Schwarz Cybersecurity. Bruno Quint, Director Cloud Security bij Rohde & Schwarz Cybersecurity, zal verschillende beveiligingsoplossingen presenteren, waaronder R&S Trusted Gate, dat bedrijfsgegevens in de cloud beschermt door het op transparante wijze versleutelen en decoderen van documenten voor de meest gebruikte bedrijfstoepassingen. R&S TrustedGate Solution for Office 365, een reeks innovatieve beveiligingstechnologieën, stelt u in staat om met meer flexibiliteit en met inachtneming van de vereisten inzake gegevensbescherming aan kantoortoepassingen te werken.

Met deze oplossing bepaalt de gebruiker op welke servers of cloudaanbieders zijn originele gegevens of fragmenten (chunks) worden opgeslagen. Dit betekent dat documenten in Office 365 kunnen worden gedeeld in de publieke cloud, terwijl de fragmenten zich op hun eigen servers of bij nationale providers bevinden…

De R&S Cloud Protector firewall in SaaS (Software-as-a-Service) modus beschermt webapplicaties effectief tegen de meest voorkomende cyberaanvallen zonder essentiële interne middelen te verbruiken. Dankzij de eenvoudige configuratie en beheer biedt R&S Cloud Protector een verhoogde beveiliging tegen aanzienlijk lagere kosten. De nieuwste versie maakt gebruik van nieuwe beveiligingsmechanismen, waaronder heuristiek, grammatica-analyse en IP-adresverificatie, waardoor computeraanvallen (zoals die in de OWASP Top 10) op websites, webapplicaties, backends en cloudomgevingen worden voorkomen.

Een andere ontwikkelaar die tijdens deze Eat & Learn in de schijnwerpers staat, is de Franse ontwikkelaar Olfeo. Voor deze inhoudsfilterspecialist zijn projecten op het gebied van webbeveiliging en inhoudsfiltratie niet langer uitsluitend te beschouwen in termen van technische en functionele aspecten, aangezien de implementatie ervan vele andere criteria combineert: strafrecht, burgerlijk recht, arbeidsrecht, maar ook cultuur en management. Voor Alexandre Souillé, CEO van Olfeo, kan een webbeveiligingsoplossing met inhoudsfiltratie alleen relevant zijn als deze een zeer sterke lokale dimensie heeft.

In plaats van een globale oplossing aan te bieden, heeft Olfeo specifieke categorieënsets gebouwd die beantwoorden aan de behoeften van de werknemers – de voorgestelde categorieën maken het gemakkelijk om een toegangsbeleid op te stellen om een goede regulering te garanderen. Beter nog: omdat elk land zijn eigen specifieke wetten heeft, heeft Olfeo ervoor gekozen om samen te werken met vijf internationale advocatenkantoren – waaronder één Belgisch – om de wettelijke en illegale grenzen nauwkeurig te definiëren en te controleren.

“Net als in maart zal Cybersecurity Management een bol van het Atomium in beslag nemen, een symbool voor atomen en dus voor fundamentele interacties”, aldus Peter Braem, CEO van Cyber Security Management. Vandaag de dag is cybersecurity als een atoom: het is meervoudig en brengt een reeks technologieën, processen en praktijken samen om netwerken, computers en gegevens te beschermen tegen aanvallen, schade en ongeoorloofde toegang. Onze missie is het identificeren, presenteren en implementeren van de meest innovatieve oplossingen. Tijdens deze Eat & Learn nodigen we bedrijven uit om hun externe risico’s te heroverwegen op basis van de technologieën van onze partners Olfeo en Rohde & Schwarz Cybersecurity.

Deze artiken spreken over "Cybersecurity"

Governance, Resilience, IAM, PAM, DLP, SIEM, SOC

Follow this topic