Fujitsu werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot leider in Europa in de laatste Gartner Magic Quadrant for Data Center Outsourcing (DCO) en Infrastructure Utility Services (IUS).

Vijf bedrijven bevinden zich rechtsboven in de beroemde Magic Quadrant. Fujitsu bevindt zich in een mooie positie naast Atos, HP, IBM en T-Systems. Fujitsu investeert inderdaad continu in het management van hybride omgevingen, die de ‘norm’ geworden zijn voor bedrijven van uiteenlopende omvang. Zijn omzet op het vlak van IaaS (Infrastructure-as-a-Service) steeg met 91%.

In zijn analyse benadrukt Gartner de cloudintegratieservices van Fujitsu, vooral in Europa en Azië. Fujitsu heeft vandaag meer dan 1 800 klanten, vooral in het Verenigd-Koninkrijk, Spanje, Finland en Duitsland, met datacenters in 14 landen.

Gartner onderstreept de pertinentie van de integratiebenadering van Fujitsu. En benadrukt het integratieplatform FCIP (Fujitsu Cloud Integration Platform) dat de mogelijkheid biedt om services te aggregeren uit verschillende clouds, cloud- en niet-cloudservices te integreren en het serviceniveau end-to-end op een transversale manier te beheren. Fujitsu beschikt over de expertise, de adviesmogelijkheden en een diepgaande kennis van de processen.

Gartner wijst ook op de tevredenheid van zijn klanten, die vol lof zijn over de kwaliteit van de technische competenties van Fujitsu, zijn resiliencecapaciteit en de flexibiliteit van zijn teams. De klanten appreciëren ook de expertise van de leverancier op het vlak van de consolidatie van datacenters en van centralisatie, zijn expertise in het domein van de tools, het resources management en zijn wil om potentiële innovaties te overwegen. Bravo!