De kost van inefficiënte communicatie: 10.000 euro per werknemer per jaar !

door | apr 25, 2017 | Non classé | 0 Reacties

Onze bedrijven verdienen gemiddeld 10 000 euro per werknemer per jaar als gevolg van inefficiënte samenwerking en communicatie, zo rekent Mitel ons voor.

Haast 14% van de werktijd wordt verspild aan inefficiënte communicatie. Dat is veel. En dat kost veel geld. Mitel becijfert de jaarlijkse impact van dit productiviteitsverlies op 10 000 EUR per werknemer.

Dit onafhankelijke onderzoek, gerealiseerd door Webtorials, laat zien dat we meer dan tweederde van onze tijd verbonden met het internet en samenwerkend doorbrengen. Dat we daarbij heel wat tijd verliezen, komt doordat er zoveel verschillende platformen en applicaties bestaan, waardoor het gebruik van chats en instant messaging complex wordt.

Nu gebruikers maar een klik van elkaar verwijderd zijn, worden ondernemingen geconfronteerd met een brede waaier van oplossingen waarmee hun medewerkers kunnen communiceren. Vaak implementeren ze daardoor een wirwar van applicaties en tools die onderling niet compatibel zijn. De productiviteit en het teamwork lijden daaronder en er ontstaan gesloten, moeilijk uit te roeien structuren binnen de organisaties.

Neem bijvoorbeeld e-mail. Vier op tien medewerkers besteedt daar 1 tot 3 uur per dag aan. Dit wijst erop dat e-mail nog steeds de standaardtool is, ondanks de opkomst van nieuwe, steeds frequenter gebruikte bedrijfsapplicaties die samenwerking, chat, video en stem combineren in een coherente workflow. Kortom, doordat de verschillende platformen onderling niet compatibel zijn, blijft e-mail het communicatiemiddel bij uitstek, ook al schieten we daarmee het aanvankelijke doel ervan voorbij.

Door de verscheidenheid van de gebruikte applicaties en hun incompatibiliteit, zijn chat en instant messaging een hele uitdaging voor ondernemingen. 64% van de medewerkers geeft aan slechts 0 tot 30 minuten per dag via chat met collega’s te communiceren. Toch vindt 52% van de respondenten deze communicatievorm zeer efficiënt. Wanneer ze de samenwerkingstools bestuderen die in hun bedrijf gebruikt worden, moeten IT-verantwoordelijken erop toezien dat zowel de werknemers als de partners en de externe medewerkers een interface gebruiken die echt verenigbaar is met de verschillende platformen en applicaties. Zo kunnen ondernemingen besparen en hun digitale transformatie helpen bespoedigen.

 

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag