Zullen de mobiele toestellen echt onze pc’s vervangen en ze opvolgen? IDC blijft stellen dat de “pc’s dood zijn”. De verkopen dalen inderdaad. Maar Forrester Consulting – dat net een onderzoek afrondde in opdracht van Citrix bij werknemers van bedrijven met meer dan 1000 personen – komt tot een andere conclusie als het kijkt naar het praktisch gebruik.

Kort samengevat, ja aan de mobiliteit… behalve om te werken. Vooral op kantoor. Hoe groot onze wens ook is om onze mobiele toestellen te gebruiken om te werken, de computers – zowel gewone pc’s als laptops – zijn onze favoriete instrumenten als we op kantoor zitten!

Gezien het kantoor gezien wordt als de plek waar we echt werken, verbaast dat Forrester Consulting niet. Ons kantoor is de enige plek waar we liever een pc gebruiken. Voor alle andere plaatsen en situaties – thuis, op reis, in een vergaderzaal – verkiezen we natuurlijkerwijs mobiele toestellen.

Zelfde nuance voor de taken. Zowel voor mail, informatie opzoeken op internet of werken met een van de tools van een office-suite verkiezen we de pc. 91% van de professionals zegt de voorkeur te geven aan een pc om zijn office-suite te gebruiken! 76% verkiest ook een pc om op internet te zoeken. En 58% geeft de voorkeur aan een pc om mails te versturen of te raadplegen…

Citrix constateert ook dat de mobiliteit nog beperkt is. 40% van de professionals bevestigt toegang te hebben tot de applicaties die ze nodig hebben op hun mobiele toestel. 34% zegt toegang te hebben tot zijn gegevens… Dat is weinig.