Een meer geautomatiseerde en mobielere omgeving waarin medewerkers begeleid worden door een nieuw soort managers. Zo ziet de Economist Intelligence Unit de evolutie van het werk binnen tien tot vijftien jaar.

In een nieuwe whitepaper over ‘The future of work’, uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit en gesponsord door Ricoh Europa, voorspellen verschillende academici en bedrijfsleiders welke factoren onze toekomstige werkomgevingen zullen vorm geven en beïnvloeden. Een onlineonderzoek uitgevoerd bij 500 leidinggevenden toont de trends die het meest impact zullen hebben op de bedrijfswereld van de toekomst:

> Ergonomie, waar u ook bent – Nu het werk steeds meer digitaal wordt, kunnen we eender waar werken, of dat nu bij u thuis is of in publieke ruimten.

> Automatisering – De ontwikkeling van de automatisering zou bepaalde jobs overbodig kunnen maken, terwijl andere gericht op creativiteit en sociale intelligentie net meer waarde zullen krijgen.

> Evolutie van de manieren van werken – De managers zullen hun beste elementen moeten aanmoedigen om op lange termijn het succes van hun onderneming te verzekeren.

“In het kader van hun langetermijnstrategie zullen bedrijven zich moeten voorbereiden op de integratie van toekomstige technologieën door ervoor te zorgen dat ze de capaciteit en middelen hebben die nodig zijn om de onderliggende processen te optimaliseren, nog voordat die worden ingevoerd”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh België-Luxemburg. “Deze aanpak laat toe om de basis te leggen voor nieuwe werkmethoden en om collaboratieve omgevingen te installeren, die zullen helpen om de juiste elementen aan te trekken en te behouden. Daarvoor zijn de houding en de competenties van managers essentieel. Hun rol op het vlak van de responsabilisering en motivatie van werknemers zal steeds groter worden met het oog op het succes van ondernemingen.”

Naast de grote trends die een impact zullen hebben op alle sectoren, gaat de whitepaper in op de overheidsdiensten, banken, ziekenhuizen en universiteiten van de toekomst. De evolutie van deze belangrijke instellingen voor vele Europese steden zal gekenmerkt worden door:

– automatisering van de bankprocessen zodat de werkgevers verplicht zullen zijn om zich meer te focussen op het belang van de menselijke kwaliteiten;

– ambtenaren die digitaal samenwerken waar ze zich ook bevinden, met vooral een versnelling van de ontwikkeling van werkmethoden;

– ziekenhuizen met een zeer solide en polyvalent personeel, dat in staat is om de druk aan te kunnen die ontstaat door de stagnerende budgetten en de stijging van het aantal patiënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen;

– universiteiten die gebruik maken van meer flexibele onderwijsmethoden, om de studenten en professionele wereld dichter bij elkaar te brengen.

Eric Gryson voegt nog toe: “Zonder te weten welke trends de professionele wereld van morgen zullen domineren, kunnen we er toch al van op aan dat binnen tien tot vijftien jaar de werkomgevingen soepeler, meer verbonden en collaboratiever zullen zijn, om te kunnen beantwoorden aan de eisen gesteld door het werk in een digitaal tijdperk.”