Om aan de organische groei te beantwoorden zoekt Dimension Data België 110 nieuwe medewerkers. Het bedrijf is op zoek naar uiteenlopende profielen van Project Managers, Security – en Network Engineers tot .Net Consultants, Unified Communication Engineers, Service Delivery Managers en Senior Cloud Consultants. Dimension Data verhuist daarom naar een nieuw kantoor in Diegem.

Het personeelsbestand is de afgelopen jaren gestaag gestegen. Wanneer de aanwervingen voltooid zijn, zal Dimension Data België 700 werknemers aan boord hebben. Dirk Peeters, HR-director bij Dimension Data België: “Na de overname van NextiraOne in 2014 groeide ons personeelsbestand aan van 140 medewerkers tot 600 Als we de 50 profielen van de oorspronkelijke 110 die we in het begin van het boekjaar zochten hebben ingevuld, zitten we aan een totaal van ongeveer 700 medewerkers. En we willen blijven groeien, we willen onze groei zelfs verdubbelen.”

Jaarlijks wil de ICT-dienstverlener tien tot twintig jonge schoolverlaters aanwerven die rechtstreeks in de scholen worden gerekruteerd. Deze pas afgestudeerden krijgen een doorgedreven training van drie à vier maanden alvorens ze naar een definitief departement gaan.

Tekort aan e-skills

België kampt nog steeds met een tekort aan ICT-professionals. Te weinig mensen kiezen voor een ICT-opleiding. Voor bepaalde skills is Dimension Data daarom genoodzaakt om mensen in het buitenland te zoeken in Europese landen als Polen, Hongarije, Tsjechië, Spanje, UK. En zelfs in die landen wordt het moeilijk. Momenteel heeft Dimension Data een project opgezet om werkkrachten in Azië te zoeken en ze hier aan het werk te stellen. “We moeten knokken om bepaalde profielen te kunnen invullen. Denk maar aan skills als security en datacenter technologie. We hebben momenteel een project lopen om specifieke profielen uit Azië aan te trekken, omdat die jobs anders niet ingevuld geraken”.

Markt van datacenters ontwikkelen

Om de markt van de datacenters verder te penetreren heeft Dimension Data een ontwikkelingsplan vooropgesteld. Het bedrijf wil tien extra datacentermedewerkers aanwerven in ons land. Momenteel staat die teller op acht.

En ook wereldwijd breidt Dimension Data zijn datacenter businessunit uit met 300 nieuwe datacenterexperts. Dat is essentieel om de ambitie van de groep waar te maken om haar omzet op het vlak van datacenteractiviteiten te verviervoudigen tegen 2018, van 1 miljard naar 4 miljard USD.

Bovendien heeft Dimension Data enkele acquisities op het oog, gericht op datacenters, om vaardigheden uit te bouwen en de schaal op te voeren in groeimarkten. Steve Joubert, Group Executive van de businessunit Datacenters van Dimension Data, zegt dat het succes van het bedrijf altijd al gebaseerd is geweest op de kwaliteit van de mensen.

“Door de vraag naar onze nieuwe generatie van vaardigheden en diensten op datacentervlak groeit Dimension Data sneller dan de markt en dus hebben we gedreven mensen nodig om deze groei aan te houden. Anders dan producenten van fysieke apparatuur zijn wij, als leverancier van oplossingen en diensten, afhankelijk van de kwaliteit en vaardigheden van bijzondere mensen om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan onze klanten.”

Top Employer in België, Europa en wereldwijd

Dimension Data mag zich opnieuw onder de Top Employers rekenen in België. Ieder jaar voert het Top Employers Institute een internationaal onderzoek uit dat de werkvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers binnen het bedrijf analyseert en evalueert.

En niet alleen in België behoort Dimension Data tot de Top Employers. Maar ook op Europees vlak werd het bedrijf onderscheiden met het Top Employers Europe 2015-certificaat. Alleen de organisaties die de certificering behalen in ten minste vijf landen in de regio worden erkend met de Top Employers Europe 2015-onderscheiding. Tot slot liet Dimension Data weten dat Dimension Data Global uitgeroepen is tot een van de vijf beste