Konica Minolta Event – Disruptive Technologies : be part of IT  !

door | mrt 13, 2018 | Business | 0 Reacties

Artificiële intelligentie, augmented reality, blockchain… Innovatieve technologieën veranderen de manier waarop we werken en zakendoen. Donderdag 29 maart nodigt Konica Minolta u uit om de balans op te maken. Afspraak in Living Tomorrow.

Hoe zullen we morgen werken? Hoe kunnen we voldoen aan de verwachtingen van medewerkers op vlak van flexibiliteit, maar ook van zelfstandigheid? Hoe zullen de technologieën – in de ruime zin van het woord – onze levensstijl beïnvloeden, en ons zowel efficiënter als vrijer maken? Het is duidelijk dat we een ware revolutie doormaken. Augmented reality, artificiële intelligentie en zelfs blockchain zijn de manier aan het veranderen waarop we communiceren, informatie delen, samenwerken en beslissen – en dus de manier van werken en zakendoen.

De werkomgeving verandert. Maar waar staan we vandaag eigenlijk? 76% van de personen bevraagd door Future Workspace denkt dat werken niet noodzakelijk samenhangt met waar je bent: werken is wat je doet! 20% van de Millennials blijkt ook liever thuis te werken en zou de tijd die ze winnen door automatisering gebruiken om beter te communiceren en samen te werken met collega’s…

Met Workplace Hub biedt Konica Minolta een nieuwe benadering voor mensen en bedrijven die de werkplek herdefinieert. Het gaat om een centraal platform dat de verschillende technologieën die u gebruikt met elkaar verbindt om ze voor u beschikbaar te maken. Workplace Hub leert en past zich aan u aan. Het geeft u de mogelijkheid, de vrijheid en de efficiëntie om te werken zoals u dat wil en waar u dat wil. U hoeft zich dus niet meer met uw IT bezig te houden en kan u concentreren op de groei van uw bedrijf of op het gebruik van technologie met het oog op een concurrentievoordeel.

New Ways of Working

Sinds het bestaan van kantoren wordt er gediscussieerd over de ideale werkstructuur. Vandaag meer dan ooit. De flexibiliteit die de mobiliteit ons biedt, verandert gevoelig onze werkrelatie. Professioneel en privéleven zijn steeds vaker verweven. Nochtans is het werk in de meeste organisaties nog altijd sterk gebaseerd op het idee dat we strikte regels moeten volgen om niet uit de toon te vallen. In veel gevallen komen de werkinstructies van bovenaf en zijn er vaste uren en een vaste werkplek. Maar men vergeet hierbij de NWOW (New Ways of Working), die rekening houdt met de verwachtingen van medewerkers.

Workplace Hub – ontwikkeld samen met grote spelers zoals HPE, Microsoft, Sophos, Canonical en Acronis – beantwoordt ook aan de verwachtingen van IT-managers. Meer nog dan een infrastructuur is het een oplossing die kan beantwoorden aan praktische vragen zoals licenties die vervallen en het opnieuw toewijzen ervan, conflicterende contracten, beveiligingslekken, opslag die zijn maximale capaciteit bereikt, hardware die niet overeenstemt en software die niet langer voldoet. Workplace Hub helpt u om slimmer te werken. De harmonieuze integratie van de nieuwe slimme technologieën die vandaag beschikbaar worden, garandeert dat u altijd optimaal kan werken. Zo kan u zich bezighouden met wat echt telt: uw corebusiness.

In die context kan Konica Minolta niet langer gezien worden als enkel en alleen een leverancier van printproducten en documentbeheer-oplossingen, maar als technologiepartner die actief is op verschillende domeinen, waaronder de gezondheidszorg met diagnostische beeldvormingssystemen via röntgenstraling. Focus op innovatie! Tijdens het evenement ‘Disruptive Technologies: be part of IT!’ zal Konica Minolta haar vooruitgang tonen op het gebied van augmented reality en artificiële intelligentie.

Focus op co-innovatie

“We willen innovatieve concepten ontwikkelen die de markt radicaal verandert”, zegt Xavier Biermez, Managing Director, Konica Minolta Business Solutions ‎Belgium & The Netherlands. “Daarom zitten we vandaag in een fase van ongelofelijke – voor sommigen radicale – veranderingen. Het bedrijf, dat vroeger bekend stond om zijn printers, betrekt nu communities van klanten en start-ups bij zijn organisatie om innovaties te creëren op een gemeenschappelijke basis. De overgang van exclusief proprietary producten naar collaboratieve co-innovatie is een radicale verandering. Vandaar ons motto: ‘Innovation and the power of many’. We zijn ervan overtuigd dat dit soort co-innovatiemodellen de toekomst zijn!”

Zo staat Konica Minolta al ver op het vlak van artificiële intelligentie. Het Europese R&D-laboratorium besteedt een deel van zijn research aan de ontwikkeling van de Cognitive Hub. Dit geïntegreerde platform zal bedrijven helpen om te leren en zich aan te passen zodat ze slimmere en betere beslissingen kunnen nemen op het gebied van financiële investeringen, strategische analyse of de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

“De Cognitive Hub zal de informatiestroom van klanten koppelen aan de digitale werk-omgeving en decision tools bieden die direct bruikbaar en autonoom zijn”, aldus Xavier Biermez. “De Cognitive Hub, die zowel in de cloud als de Intelligent Edge draait, zal zich vertalen in een bijna alomtegenwoordige artificiële intelligentie die gebruikers helpt om betere beslissingen te nemen.”

Artificiële intelligentie zal een belangrijke plaats innemen in de werkomgeving van morgen, meent Konica Minolta, die het koppelt aan cognitive IT of augmented knowledge. Het idee? Minder tijd besteden aan het zoeken naar betrouwbare informatie en daarnaast de risico’s verlagen rond databeveiliging. Deze technologieën zullen onder meer toelaten om de vele onvoorziene gebeurtenissen te beheren die kunnen voortvloeien uit een verlies van controle over deze risico’s.

“We begrijpen hoe artificiële intelligentie tegemoet kan komen aan de noden van onze klanten om zich voor te bereiden op de werkomgeving van morgen. In die zin is de Workplace Hub de eerste stap naar het leveren van systemen die medewerkers, werkplekken en apparaten intuïtief met elkaar verbinden in een platform waar eenvoudig informatie circuleert en waarin een globale kijk op de IT-infrastructuur mogelijk wordt. Bepaalde tools gebaseerd op artificiële intelligentie, geleverd door dit platform, vormen het begin van een strategie die erop gericht is om de punten te verbinden tussen de verschillende technologieën en oplossingen voor artificiële intelligentie.”

De toekomst staat voor de deur

Konica Minolta toont vandaag in zijn experience centre The Hub in Amsterdam intelligente oplossingen die een revolutie teweegbreng-en in de manier van werken… Wat denkt u van een ontmoeting met ALICE, de virtuele receptioniste die kantoren en wachtzalen beheert. ALICE kan bijvoorbeeld bezoekers begroeten, een medewerker verwittigen dat zijn bezoeker aangekomen is en twee personen met elkaar in contact brengen via een touchscreen.

Smart Room Booking voorspelt aan de hand van predictive analytics patronen het gebruik van meeting rooms. Vergaderruimtes worden vaak geboekt en vervolgens niet of maar een gedeelte van de tijd gebruikt. Door gegevens te analyseren – zoals hoe vaak een persoon die een ruimte reserveert daadwerkelijk op is komen dagen en hoe lang de ruimte gemiddeld in gebruik is door deze persoon – voorspelt Smart Room Booking hoe groot de kans is dat de meeting room beschikbaar is. Hierdoor kunnen ruimtes optimaal worden benut.

Samen met MOBOTIX AG biedt Konica Minolta functionaliteiten voor intelligente IP-video-oplossingen bestemd voor bedrijven. Dankzij infraroodsensoren geïntegreerd in slimme camera’s kan het verplegend personeel bijvoorbeeld verwittigd worden als een patiënt uit zijn bed gevallen is. De camera’s kunnen ook automatisch personen tellen die binnen of buiten komen om te vermijden dat er iemand opgesloten zit als het gebouw wordt gesloten.

Ook interessant zijn de digitale signalisatie-oplossingen: digitale borden die berichten integreren uit verschillende systemen voor een gebruiksvriendelijke werkervaring. Of de digitale bibliotheek die brochures en printmateriaal beheert voor een showroom. Maar ook intelligent kantoormeubilair: samen met ARUP heeft Konica Minolta een slim IoT-kantoor ontwikkeld dat de omgevingstemperatuur, de vochtigheid, de lichtkwaliteit, het energieverbruik en andere parameters kan meten. Het idee bestaat eruit de optimale werkomstandigheden te creëren voor een maximale efficiëntie en productiviteit. Al deze factoren hebben immers een aanzienlijke invloed op de cognitieve prestaties van knowledge workers.

De toekomst dient zich vandaag aan. Konica Minolta nodigt iedereen op 29 maart uit in Living Tomorrow om te ontdekken welke impact de nieuwste technologieën zullen hebben op de wereld van morgen. Disruptive Technologies: be part of IT! is een uitzonderlijke kans om die producten en oplossingen te ontdekken die radicaal onze manier van werken en zakendoen zullen veranderen”, besluit Xavier Biermez. “Het moment ook om samen de toekomst vorm te geven, om onze ervaringen en verwachtingen te delen voor een betere wereld.”

 

Disruptive Technologies : be part of IT !

Donderdag 29 maart van 13u00 tot 17u30

Living Tomorrow, Vilvoorde

Programma en inschrijving:

www.konicaminolta.be/conferentie

Het aantal plaatsen is beperkt.