Drie bedrijven op vijf verwachten gegevensinbreuk

door | jun 10, 2017 | Advies | 0 Reacties

Inbreuk op gegevens heeft te maken met de identiteitskwestie. En die heeft nog nooit zo gevoelig gelegen, aldus SailPoint. Dit zou prioriteit moeten krijgen binnen het beveiligingsbeleid.

Drie op vijf bedrijven verwachten dit jaar te maken te krijgen met inbreuk op hun gegevens. En van die bedrijven verwacht een op de drie dat het zich niet eens bewust zal zijn van die inbreuk … Daarom moet het aantal blootstellingspunten worden verminderd. De meerderheid (87%) van de bedrijven beschouwt identiteitsbeheer als de basis voor hun beveiligingsstrategie.

“Ons onderzoek naar de trends op de markt voor dit jaar wijst uit dat de reflectie duidelijk aan het veranderen is. Organisaties zijn aan het kijken naar hoe ze hun risico kunnen beperken – of hun blootstelling kunnen minimaliseren in het geval van inbreuk. De identiteitskwestie begint prioriteit te krijgen, aldus Juliette Rizkallah, Marketing Director bij SailPoint.

Werknemers moeten het beveiligingsbeleid van hun onderneming begrijpen – en zich eraan houden. Meer dan een derde van de bevraagde personen noemt trends als BYOD (Bring Your Own Device) en Shadow IT als zeer riskante ontwikkelingen voor hun organisatie. Maar minder dan de helft van de bedrijven heeft een formeel beveiligingsbeleid. 37% van de bevraagde personen meldt dat het in de onderneming ontbreekt aan een consequent toegepast wachtwoordenbeleid. Het is dus duidelijk dat bedrijven hun beveiligingsbeleid beter moeten bekendmaken en toepassen, en dat binnen de volledige onderneming.

Daarnaast zijn er de medewerkers die in aanneming werken – de zogenoemde ‘grijze zone’ van een bedrijf. Het sterk toenemende aantal zelfstandige medewerkers, contractwerkers en andere externe medewerkers vormt een enorme uitdaging voor organisaties als het gaat om identiteitenbeheer en toegang. 60% van de bevraagde personen maakt zich zorgen over de dreiging die aannemers voor hun bedrijf kunnen vormen. Erger nog: 86% van de bevraagden geeft toe dat ze een onvolledig beeld hebben van de toegang die aannemers hebben tot hun bedrijfssystemen en de gevoelige informatie in die systemen.

SailPoint merkt op dat er nog veel werk te doen is, maar dat een zeer groot aantal bedrijven zich van het probleem bewust is. Gecombineerd met de naderende AVG-deadline – het befaamde Europees reglement inzake gegevensbescherming – betekent dit dat conformiteit bovenaan de lijst met doelstellingen staat en een drijvende kracht vormt achter de identiteitsbeheerprogramma’s.

 

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC

 
 

kompass
Summary
Drie bedrijven op vijf verwachten gegevensinbreuk
Article Name
Drie bedrijven op vijf verwachten gegevensinbreuk
Description
Inbreuk op gegevens heeft te maken met de identiteitskwestie. En die heeft nog nooit zo gevoelig gelegen, aldus SailPoint. Dit zou prioriteit moeten krijgen binnen het beveiligingsbeleid.
Author
Solutions Magazine