DXC Technology, alle pijlen gericht op digitale transformatie

door | apr 14, 2017 | Business | 0 Reacties

De fusie tussen CSC en de diensten van HPE is een feit sinds 3 april. DXC Technology is nu de nieuwe nummer drie in de wereldwijde dienstensector, na IBM en Accenture.

DXC Technology zag officieel het licht op 3 april. De plannen voor een fusie tussen CSC en de diensten van HPE werden ongeveer een jaar geleden bekendgemaakt. De onderneming (170.000 medewerkers, actief in 70 landen, omzet van om en bij de 25 miljard USD) zal zich de komende twee jaar moeten reorganiseren om te voldoen aan de transformatiedoelstellingen van haar klanten. Het wordt ongetwijfeld een pijnlijk proces voor de werknemers.

Op papier combineert DXC Technology de adviesdiensten van CSC met de outsourcingexpertise van onder andere de HPE-infrastructuur. De laatste jaren hebben beide bedrijven heel wat ups en downs gekend. CSC is flink afgeslankt door zijn Noord-Amerikaanse openbare dienstverlening onder te brengen in dochtermaatschappijen. HPE van zijn kant is er nooit in geslaagd om de erfenis van EDS te doen gedijen. Dat bedrijf hadden ze acht jaar geleden overgenomen, maar de omzet is jaar op jaar gekrompen, evenals het personeelsbestand. Het zijn dus twee bedrijven in moeilijkheden die fuseren.

Volgens het bureau Ovum valt er de komende twee jaar geen groei te verwachten. De nieuwe groep zou de reorganisatie moeten verderzetten, voornamelijk op twee vlakken: Een: snijden in de kosten, in de lijn van wat de klanten verwachten. Twee: investeren in nieuwe technologieën en digitale transformatie om ook hier te voldoen aan de verwachtingen van de klanten.

Er zullen in ons land dus zeker weer ontslagen vallen, naarmate er activiteiten worden overgeheveld naar lageloonlanden. Als we ons baseren op de eerdere herstructureringskosten van HPE, zullen tegen 2020 ongetwijfeld tussen de 25.000 en 35.000 werknemers in de westerse landen het gelag betalen. Ondertussen zal de firma 20.000 tot 30.000 werknemers in dienst nemen in lageloonlanden.

Ook het aantal vestigingen zal tot praktisch de helft worden teruggebracht. Het aantal leverings- en datacenters van DXC zal eveneens aanzienlijk dalen.

De tweede doelstelling is optimistischer. Om de evolutie in de vraag te kunnen volgen, wil CSC zijn expertise uitbreiden en investeren in groeisectoren, zoals mobiliteit, big data, cloudapplicaties, veiligheid, maar ook cloudservices (IaaS, SaaS, PaaS). Het nieuwe DXC is nu al de grootste wereldpartner van Azure en een van de belangrijkste partners van Amazon AWS. Het heeft ook heel wat expertise in huis met betrekking tot SaaS-producten, zoals die van WorkDay, SalesForce en ServiceNow.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag