EcommerceWiki een one-stop shop dat het werk van de entrepreneurs vergemakkelijkt

De EcommerceWiki is in het leven geroepen vanwege de groeiende vraag naar informatie over e-commerce-gerelateerde onderwerpen. In de jungle van beschikbare informatie op het internet biedt EcommerceWiki een one-stop shop dat het werk van de entrepreneurs vergemakkelijkt.

Carine Moitier, Managing Director van BeCommerce die de initiatiefnemer is voor de Belgische markt, licht toe: “E-commerce is een markt van continue groei. Om hierop in te spelen hebben we kennis nodig, kennis van de Belgische markt, maar ook internationaal. Dit project laat alle e-commerce gerelateerde bedrijven en personen toe feiten, trends en cijfers van de markt te verkrijgen alsook te delen. is erg blij om deze Wiki te lanceren en om bij te dragen aan de content.“

E-commercekennis op verschillende niveaus

De informatie op de Wiki is verdeeld in ruim 40 onderwerpen, variërend van cross-border e-commerce, e-mailmarketing en search engine optimization tot online betalen, online beveiliging en online belastingen. Elk onderwerp is opgedeeld in drie niveaus : Basis (voor studenten en beginnende ondernemers); Gevorderd (voor ervaren (e-commerce) managers); Experts (voor de echte experts, waarin actuele vraagstukken en uitdagingen worden behandeld).

De kennis is daarmee voor iedereen toegankelijk, van de stagiair die wegwijs wil worden in de e-commerce basics tot de ervaren ondernemer die zijn fysieke winkels en online kanalen beter wil verbinden.

Iedereen kan bijdragen

Iedereen met kennis van de online markt kan meeschrijven aan de wiki. Zo blijft de inhoud actueel en op niveau. Net als bij Wikipedia kunnen mensen zelf teksten bewerken of toevoegen. Experts kunnen zelf schrijven of stukken nalezen en bedrijven kunnen een hoofdstuk sponsoren. In ruil daarvoor kunnen de deelnemers zich nog meer positioneren als expert op een bepaald vakgebied en in contact komen met andere experts van over de hele wereld. Professionals van bedrijven als de Boston Consulting Group, Capgemini en PwC bewaken als curatoren de structuur en kwaliteit van de content.

Summary
EcommerceWiki: hét kennisplatform voor e-commerce
Article Name
EcommerceWiki: hét kennisplatform voor e-commerce
Description
In de jungle van beschikbare informatie op het internet biedt EcommerceWiki een one-stop shop dat het werk van de entrepreneurs vergemakkelijkt.
Author
Solutions Magazine