Econocom, 80% tevredenheid. Een zeer goede score !

door | mrt 15, 2017 | Business | 0 Reacties

Econocom staat op de tweede plaats in het jaarlijks tevredenheidsonderzoek over outsourcing van Whitelane en de Vlerick Business School. Econocom stijgt daarmee een plaats.

Een zeer goede score dus. Econocom haalt een tevredenheidsscore van 80%, net zoals de rest van de top 5. Het wordt voorafgegaan door het bedrijf Tata Consultancy Services en gevolgd door Capgemini, Fujitsu en Sopra Steria. De gemiddelde tevredenheidsscore over de 29 bedrijven is 74%.

470 IT-outsourcingcontracten voor in totaal 29 IT-dienstverleners werden bekeken voor het onderzoek van Whitelane en Vlerick. Het werd in november en december vorig jaar uitgevoerd bij ongeveer 200 klanten van IT-uitbesteding in België en Luxemburg.

Vorig jaar stond Econocom op de derde plaats. Dit jaar de tweede. De tevredenheidsscore voor Econocom is gebaseerd op 14 contracten. Elk hebben ze een waarde van meer dan 1 miljoen EUR. Econocom behaalde een hogere score dan het gemiddelde in 6 van de 8 categorieën.

Als tweede scoort Econocom minstens 5% hoger dan het gemiddelde in 6 van de 8 categorieën: globale dienstverlening, de proactiviteit, het prijsniveau, de soepelheid van de contracten, innovatie en transformatie. In de twee resterende categorieën, accountmanagement en zakelijk inzicht, zit Econocom respectievelijk op het gemiddelde en 4% boven het gemiddelde.

“Ons lokaal strategisch plan legt de nadruk op de transformatie in 3 domeinen: infrastructure as a service, next generation workplace en digital solutions”, zegt Peter Willekens, Services Director, Econocom Benelux. “We zijn dus zeer blij met de resultaten van deze enquête. We bestendigen onze goede score nu al enkele jaren. Dat is een bekroning voor ons streven naar een kwaliteitsvolle dienstverlening.”

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag