Een laagje ML in de SAP Analytics Cloud

nov 4, 2018 | AI | 0 Reacties

SAP Analytics Cloud, dat Machine Learning (ML) integreert, stelt gebruikers in staat om toekomstige prestaties te voorspellen met één enkele klik.

Doel: Alle analyses samen in één eenvoudige ruimte in de cloud brengen. SAP Analytics Cloud integreert datavisualisatie, planning en voorspellende mogelijkheden. Gebruikers hebben toegang tot relevante contextuele informatie op één en dezelfde plaats, zonder de noodzaak van datareplicatieprocessen, waardoor off-topic en verouderde informatie wordt geëlimineerd.

Analyse verschuift van een passief naar een actief systeem en dankzij de nieuwe mogelijkheden van verbeterde analyse kunnen onze technologieën nu snellere en betrouwbaardere beslissingen mogelijk maken, legt Mala Anand, Directeur Data & Analytics bij SAP uit. Met SAP Analytics Cloud zijn organisaties in staat om repetitieve taken en eindeloze uren aan eenvoudige datavisualisatie te elimineren, waardoor analisten en besluitvormers meer tijd kunnen vrijmaken voor het toepassen van menselijk genie en creatief redeneren op effectieve, complexe, zakelijke besluitvorming.

De oplossing biedt ook risico- en correlatiedetectie, autonome creatie van dashboards en geavanceerde scenario’s, en zeer persoonlijke kennis van leveranciers-, dienstenleverancier- en klantgegevens, inclusief detectie van onregelmatigheden. Tot slot kunnen intelligentie en vooraf gedefinieerde inhoud worden opgenomen in bedrijfsapplicaties voor vele toepassingen, waaronder klanten-, segmentatie-, distributie- en algemene uitgavenanalyse, evenals human resources-analyse.

Bovendien biedt de SAP Analytics Hub één enkele gebruikersoplossing voor analytische activa, zowel op locatie als in de cloud, met inbegrip van SAP en content van derden. Het doel blijft hetzelfde: klanten helpen bij het vereenvoudigen van de toegang tot analyses verspreid over vele heterogene omgevingen, door gebruikers betrouwbare informatie te geven om op bewijs gebaseerde beslissingen te nemen.

 

Nieuw tijdperk, nieuwe analyse

Tot nu toe hebben IT-specialisten en data-analisten vooral analysetools gebruikt om datavisualisaties te maken die het besluitvormingsproces ondersteunen. Hoewel de huidige trend van zelfbediening betekent dat deze instrumenten op grotere schaal worden gebruikt door een groter aantal rollen in de onderneming, vereisen ze in de meeste gevallen nog steeds dat de gebruikers ze leren, datamodellen begrijpen en inhoud beheren.

In de toekomst, zo betoogt SAP, hebben kunstmatige intelligentietechnologieën het potentieel om rapporten van dit type te genereren, uit het verleden, die alleen gebruikt worden voor wettelijke rapporten. Het analyseplatform neemt standaard beslissingen en elke zakelijke gebruiker heeft op elk moment toegang tot informatie zonder dat hij/zij de tools of datamodellen hoeft te leren. Zij zullen in staat zijn om complexe analytische taken uit te voeren met behulp van de analysedienst zelf, met behulp van algoritmes, automatisch leren en nieuwe steminterfaces gebaseerd op natuurlijke taalverwerking, waardoor het menselijk werk verbetert. Het doel is om van gegevens, al dan niet gestructureerd, in de cloud of ter plaatse, een toegankelijk hulpmiddel te maken dat alle gebruikers in staat stelt om met vertrouwen beslissingen te nemen.

De sleutel is het concept van convergentie – in termen van analyse-instrumenten, datasemantiek, de rol van de mensen die ze gebruiken en hoe ze toegankelijk zijn. Dit zijn de sleutelwoorden voor “een eenvoudige cloud” en business intelligence, planning en voorspelling op één enkel cloudplatform met een eenvoudige en gemeenschappelijke gebruikerservaring.

Deze artiken spreken over "Artificial Intelligence"

Artificial Intelligence, Deep Learning, Machine Learning

Follow this topic