CDO 2018, VIJF GENOMINEERDEN, TWEE VERKOZENEN OP 24 OKTOBER

door | sep 10, 2018 | Business, Events | 0 Reacties

DE EERSTE CDO’S VAN HET JAAR WORDEN VERKOZEN OP 24 OKTOBER. VIJF NEDERLANDSTALIGE EN DRIE FRANSTALIGE KANDIDATEN ZIJN GESELECTEERD. TWEE ZULLEN TOT CDO 2018 WORDEN VERKOZEN…

Wie worden de CDO’s 2018, de Chief Digital Officers? De twee winnaars – één Nederlandstalige en één Franstalige – zullen worden gelauwerd tijdens een gala-avond die zal plaats hebben in Bluepoint in Brussel, georganiseerd door TOP MANAGEMENT met de steun van Computable.be en Solutions Magazine.

In totaal zijn vijf Nederlandstalige kandidaten genomineerd. Aan Nederlandstalige zijde gaat het om Paul Danneels (digitale transformatie en commerciële innovatie, FEDNOT), Ronny Goossens (directeur digitaal, Plantyn), Edwin Hardy (verantwoordelijke digitaal, Manpower), Geert Van Mol (verantwoordelijke digitaal, Belfius) en Erwin Verstraelen (verantwoordelijke numerieke innovatie, Haven van Antwerpen). Aan Franstalige kant werden de namen Béatrice Paques (directrice marketing en numeriek, D’Ieteren), Benoit Degotte (Centre Hospitalier Régional Citadelle), Benoit Medaets (CIO, Ores) en Sébastien Mahaut (directeur departement vervoer, Ores) weerhouden.

Dit evenement zal des te interessanter zijn omdat het profiel van de CDO 2018 nog steeds onduidelijk is. Zoals de recruiter Robert Half opmerkt: “De CDO is een generalist met een goede kennis van informatiesystemen en een sterke bedrijfsoriëntatie, gebaseerd op kennis van eclectische bedrijfsproblematieken.” Een definitie die bijzonder breed is. Dat leidt Forrester ertoe te voorspellen dat de functie … voor sommigen tot verdwijnen is gedoemd. De CDO zou een transitiepositie binnen bedrijven zijn. Daarentegen zouden zijn missies niet verdwijnen. Om die functies op te nemen, zal volgens Forrester de CIO, de Chief Information Officer, zijn opwachting maken, zelfs niet later dan volgend jaar! 

Een conflict over verantwoordelijkheden? Zonder twijfel. In ieder geval blijven de opdrachten aanwezig. Het is aan de CDO om te onderzoeken op welke manier hij de team rondom zich kan verenigen om de digitale transformatieprojecten uit te voeren. Niet alleen in termen van externe aanbiedingen (mobiele applicaties, dematerialisatie van de klantrelatie, …), maar ook en vooral binnen het eigen bedrijf met als doel de interne cultuur te veranderen en te zorgen voor een sterke transversaliteit en collaboratief engagement. 

Het is in deze context, soms gevoelig of kritiek, maar ook bijzonder motiverend, dat de jury, samengesteld uit 16 personaliteiten uit de Belgische ICT wereld, door TOP MANAGEMENT werd gevormd.

Zal één profiel zich op de voorgrond manifesteren? Dit is de uitdaging van dit unieke evenement. Samenkomst dus op 24 oktober.

Meer details op: https://cdooftheyear.be/nl

 

Leden van de Jury CDO 2018

 

Pierre Dumont (FR) – Dimension Data

Alain de Fooz (FR) – Solutions Magazine

Pascal Lafineur (FR) – NRB

Hélène Landré (FR) – Signium

Brice Le Blevennec (FR) – Emakina

Luc Moeremans (FR) – Ichec

Jacques Platieau (FR) – IBM

Jean-Claude Vandenbosch (FR) – JITM

 

Luc Blyaert (NL) Opinion Leader

Marc Lambotte (NL) – AGORIA

Yin Oei  (FR) – CEGEKA

Bruno Segers (NL) – Flanders Investment & Trade

Martine Tempels  (NL) – Telenet Solutions

Gaston Vandenplas (NL) Tata Consultancy Services

Robert Van der Eijk (NL) Capgemini

Jeroen Van Godtsenhoven (NL) – SAS