Elite Slice : HP vindt het concept van de desktop-pc opnieuw uit

door | sep 6, 2016 | technologie | 0 Reacties

HP inspireert zich op het concept van de Lego-blokken om de pc opnieuw uit te vinden. De Elite Slice is een mini-pc die gebruikers toelaat om functionaliteiten toe te voegen door externe modules op elkaar te stapelen.

De HP Elite Slice – de meest compacte desktop-pc ooit gecreëerd door HP – is eigenlijk een mini-pc die gebruikers toelaten om functionaliteiten toe te voegen door externe modules te stapelen op de hoofdunit. Concreet kan de gebruiker een basis kiezen en verschillende opstapelbare extra modules, waaronder de Collaboration Cover (die de desktop transformeert in een Microsoft Skype-telefooncentrale voor een vlotter oproepbeheer met capacitieve aanraaktoetsen), de Wireless Charging Cover (het draadloos herladen start automatisch bij het eerste contact, zodat herlaadkabels overbodig worden en mobiele toestellen en draagbare toestellen altijd opgeladen en gebruiksklaar zijn) of aparte modules zoals de Audio Module of de ODD (die toelaat eenvoudig een back-up te doen, dossiers te archiveren en cd’s of dvd’s te lezen). Zo kan men een pc creëren die afgestemd is op elk bedrijf en op zijn werknemers. Men moet dus het chassis niet demonteren om een nieuwe component te integreren. De modules kunnen op elkaar gestapeld worden – zoals bij Lego-blokken – onder de zeer compacte huls die dienst doet als basisunit.

Het toestel is met zijn nauwelijks 16,51 cm x 16,51 cm x 3,5 cm zeer compact en weegt 1,04 kg. Dankzij het draadloze design kan het deel uitmaken van een totaal uitgepuurde werkomgeving en moeten de gebruikers geen aparte kabels hebben om stroomtoevoer te voorzien voor alle componenten. Het is de eerste commerciële desktop-pc die zijn stroom krijgt via een scherm, dankzij een enkele USB 3.1 Type-C kabel en een scherm met USB Type-C compatibiliteit.

Ook interessant: de oplossing HP Elite Slice for Meeting Rooms, de eerste computer voor meetingrooms met de optie one-touch meetingstart. Die combineert de basis HP Collaboration Cover en de module HP Audio Module met de software Intel Unit voor Microsoft Skype-conferenties, met een duidelijk en helder geluid. Voor een nog meer immersieve ervaring kan deze configuratie gecombineerd worden met de nieuwe grootformaat display HP LD5511 55-inch (139 cm), die een 178 graden kijkhoek biedt en een resolutie van 1920 x 1080. De helderheids- en contrastniveaus bieden excellente fotokwaliteit en leesbaarheid, perfect voor meetingrooms tot 12 personen.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag