Epson en de professionele inkjet : de ommezwaai kwam er in 2017

door | jan 15, 2018 | technologie | 0 Reacties

Laser of inkjet? Hoewel de stereotiepe ideeën ten voordele van de lasertechnologie blijven bestaan, kent de inkjet een sterke groei op de markt. Epson plukt er de vruchten van.

Vandaag vervangt de inkjettechnologie de lasertechnologie in zowat alle domeinen! De vooroordelen tegen inkjets blijven nog bestaan, zeker op het vlak van milieuprestaties, maar als de feiten op tafel worden gelegd kiezen 76% van de beslissers niettemin voor de inkjet! Dit concludeert Epson op basis van een recente studie uitgevoerd door Quocirca.

Voor Inge Bruffaerts, Channel Marketing Manager bij Epson Belgium & Luxembourg, zijn de feiten duidelijk. De inkjet produceert 99% minder afval, print 3,5 keer sneller, heeft 98% minder interventies nodig, verbruikt 96% minder energie en is bovendien ook minder vervuilend. Toch moeten mensen nog overtuigd worden …

“De lasertechnologie raakt opgebrand, terwijl de inkjet blijft groeien omdat hij inspeelt op de marktvereisten: betere resultaten tegen een meer betrouwbare kost en hogere snelheden, met energiebesparingen er bovenop. Vandaag halen we snelheden tot 100 ppm met een lage kost per pagina, terwijl ook de afvalproductie en het energieverbruik sterk zijn verlaagd. Bovendien liggen de interventie- en onderhoudsnoden tot 98% lager dan bij laserproducten.”

Volgens Epson is de inkjet ongetwijfeld de meest verantwoordelijke keuze voor de toekomst van het professioneel printen. Het objectief van de Europese Unie over de strijd tegen klimaatveranderingen met een vermindering van de CO2-uitstoot met 20% en een verbetering van de energie-efficiëntie tegen 2020 vereist trouwens dat bedrijven bewijzen dat ze in orde zijn met de wereldwijde vereisten, zoals de objectieven op het vlak van duurzame ontwikkeling.

Het gaat dus om een engagement. En om resultaten, voegt Inge Bruffaerts toe. “Tijdens het eerste trimester van 2017 had Epson de kaap van de professionele inkjetmarkt in Europa van 40% gerond! Volgens IDC zou de inkjet moeten groeien tegen 10,2% (jaarlijks samengesteld groeipercentage) in West-Europa tegen 2020… Deze trend is des te veelzeggender omdat ze wordt vastgesteld op een moment dat analisten speculeren over de sectorbrede consolidatie omwille van een wereldwijde vermindering van de printmarkt!”

 

De voordelen van inkjetprinters die het vaakst worden geciteerd:

° Lagere printkosten – Professionele inkjetprinters en MFA’s claimen besparingen tot 50% op de exploitatiekosten in vergelijking met vergelijkbare kleurenlasertoestellen. Hun inktpatronen hebben een grotere capaciteit en hogere autonomie, zodat de gebruikers minder vaak support nodig hebben. Ze zorgen er ook voor dat de productiviteit van het toestel beter is en dat er veel minder afval wordt geproduceerd.

° Energiebesparing – In tegenstelling tot laserprinters gebruiken inkjetprinters geen warmte tijdens het printen en verbruiken ze daarom minder elektriciteit. Volgens Epson verbruiken de WorkForce Pro-printers, ontwikkeld rond de Piezo-printkoptechnologie, tot 96% minder energie dan de laserprinters, wat de exploitatiekosten verlaagt.

° Compatibiliteit met verschillende media – Professionele inkjetprinters kunnen printen op een groot assortiment papiersoorten. Omdat de inkt onmiddellijk op het papier wordt uitgestoten, kan je zelfs printen op speciale dragers zoals dik papier, etiketten, enveloppes … De multifunctionele inkjets van Epson gebruiken bijvoorbeeld voor alle kleuren onoplosbare en marker-resistente pigmentinkt.

° Minder onderhoudsinterventies – Minder onderdelen die vervangen moeten worden en hoogkwalitatieve inktpatronen: dit leidt niet alleen tot een verminderde printer downtime, maar ook voor een aanzienlijke tijdsbesparing in het vervangen en bestellen van verbruiksmateriaal, oproepen voor onderhoud, enz. Hierdoor gaan de kosten van de informaticadiensten en het algemeen onderhoud naar omlaag.

° Minder afval – Wat het dekkingsgehalte ook is, laserprinten gebruikt fotogeleidende drums, overdrachtssets en fusers tijdens het printen. Daar staat tegenover dat, omdat professioneel inkjetprinten minder te vervangen onderdelen bevat (want de inkjet gebruikt over het algemeen een permanente inktkop), de WorkForce Pro-modellen van Epson zo tot 94% minder afval produceren, zo blijkt uit onafhankelijke testen.

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Epson en de professionele inkjet : de ommezwaai kwam er in 2017
Article Name
Epson en de professionele inkjet : de ommezwaai kwam er in 2017
Description
Laser of inkjet? Hoewel de stereotiepe ideeën ten voordele van de lasertechnologie blijven bestaan, kent de inkjet een sterke groei op de markt. Epson plukt er de vruchten van.
Author
Solutions Magazine