Terwijl de markt van IT-beveiliging in 2014 met 5,3% groeide, tekende ESET een groei op van 8 % op de markt van de consumentenbeveiliging en van de beveiliging van end points (bedrijven). Zijn marktaandeel groeide van 4,0% in 2012 tot 5,1%. Bravo!

Het is een mooie evolutie voor deze pionier in proactieve beveiliging, die een plaatsje heeft veroverd in de Top 5 van het rapport Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014 beveiligingssoftware voor consumenten en end points, op basis van het totaal van de wereldwijde marktaandelen.

Met de nieuwe technologieën en de nieuwe software die bedrijven wereldwijd gebruiken, zullen cybercriminelen kunnen profiteren van meer en meer zwakke plekken, voorziet Gartner. In 2014 hebben de IT-beveiligingskosten op wereldschaal 71,1 miljard USD bereikt, een groei van 7,9% in vergelijking met 2013. Het segment beveiliging tegen dataverliezen kent de snelste groei, tot 18,9%. In 2015 zal het totaal van de uitgaven voor IT-beveiliging met 8,2% groeien om 76,9 miljard USD te bereiken.

In de top 5 worden geklasseerd van de verkopers van beveiligingssoftware voor de bescherming van consumenten en end points door de omvang van ons marktaandeel: dat was ons objectief voor dit jaar. We zijn er trots op dat we dit hebben bereikt,” verklaart Ignacio Sbampato, die aan het hoofd staat van verkoop en marketing bij ESET. “Wij zien deze groei als de bevestiging dat meer en meer consumenten en bedrijven wereldwijd vertrouwen hebben in onze oplossingen voor de beveiliging van hun data en hun toestellen.”

In 2014 spitste ESET zich toe op de levering, op wereldvlak, van proactieve beveiliging aan meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Om consumenten beter te beschermen tegen de cybercriminaliteit, die in volle groei is, heeft het bedrijf botnet-beveiliging toegevoegd en heeft het zich toegespitst op de levering, op wereldvlak, van proactieve bescherming aan meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Om de consumenten beter te beschermen tegen de welig tierende cybercriminaliteit, heeft het bedrijf de botnet-beveiliging en de verbeterde exploit blocker geïntegreerd in zijn product ESET Smart Security 8. ESET Mobile Security werd ook grondig herzien en bijgesteld om een nog betere bescherming te bieden aan gebruikers van mobiele toestellen.

In 2015 lanceerde ESET een volledig vernieuwde generatie beveiligingsproducten voor bedrijven om hen een maximale proactieve beveiliging te bieden met een zo gering mogelijke impact op hun IT-infrastructuur dankzij oplossingen als de nieuwe ESET Remote Administrator en ESET Endpoint Security, die beschikken over tal van nieuwe kenmerken zoals de botnetbescherming, exploit blocker en anti-phishing.