Fujitsu gaat een nieuwe generatie mainframe-ingenieurs opleiden

door | dec 18, 2017 | Business | 0 Reacties

Fujitsu heeft een oplossing gevonden voor het dreigend tekort aan mainframecompetenties. 85% van de dagelijkse financiële transacties worden immers nog steeds verwerkt op mainframe …

Opleiden … en snel! Fujitsu pakt het groeiend tekort aan competenties van mainframe-ingenieurs aan door te investeren in zijn Enterprise Platform Services Academy, die voortaan een brede waaier opleidingen aanbiedt. Het doel: gespecialiseerde kennis delen met een nieuwe generatie van ingenieurs om bedrijven gerust te stellen over de toekomst van hun centrale computers.

Fujitsu heeft de EPS Academy opgericht om te garanderen dat mainframes zullen blijven werken, ook als de ervaren mainframetechnici met pensioen gaan. De Fujitsu EPS Academy, die inzet op de overdracht van hoogkwalitatieve vaardigheden, biedt volledige opleidingsmodules aan om leerprocessen en de uitwisseling van ervaringen te steunen.

Er worden modulaire en flexibele opleidingen aangeboden aan klanten, partners, studenten en werknemers van Fujitsu, in verschillende formaten, online, standaard en gepersonaliseerd. Het aanbod vertrekt van het entry level van de opleiding tot gevorderde academische research. De EPS Academy gebruikt de laatste methodes voor zijn pedagogische aanpak en academische samenwerkingen. Ze concentreert zich niet alleen op het behoud van de systemen, maar ook op de knowhow waarmee je de exploitatiekosten voor software en mainframe-hardware kan doen dalen.

“Ongeveer 85% van de dagelijkse transacties van financiële diensten, zoals het afhalen van geld aan de automaat en betalingen via kredietkaart, verlopen via mainframesystemen,” zegt Rupert Lehner, SVP Enterprise Platform Services EMEIA, Fujitsu. “Bovendien rekenen grote organisaties met een hoog aantal transacties zoals ministeries en instellingen van financiële diensten vaak op centrale computers, net zoals datacenters die on site en in de cloud werken.”

Om de striktheid van haar opleidingsprogramma te garanderen is EPS Academy solide strategische partnerships aangegaan met klanten, partners en gebruikersgroepen zoals Next e.V. en de Open GI User Group, terwijl ze ook voortdurend in dialoog blijven met verschillende organisaties. EPS Academy steunt ook op academische bijdragen om opleidingsmodules te creëren over datacenters en toekomstige leerplatformen te ontwikkelen, bijvoorbeeld voor educatieve cloudscenario’s.

De nood is hoog. “We stellen vast dat onze klanten opnieuw geïnteresseerd zijn in de verlenging van de levenscyclus van de beproefde mainframetechnologie en om mainframeapplicaties voor de toekomst te ontwikkelen,” zegt Felicitas Birkner, Director BS2000 Portfolio Management van Fujitsu.

 

 

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Fujitsu gaat een nieuwe generatie mainframe-ingenieurs opleiden
Article Name
Fujitsu gaat een nieuwe generatie mainframe-ingenieurs opleiden
Description
Fujitsu heeft een oplossing gevonden voor het dreigend tekort aan mainframecompetenties. 85% van de dagelijkse financiële transacties worden immers nog steeds verwerkt op mainframe ...
Author
Solutions Magazine