Geen BYOD zonder een beveiligingsbeleid!

mei 21, 2019 | Mobility | 0 Reacties

Bijna een op de twee bedrijven heeft geen BYOD-beveiligingsbeleid. Voor Bitglass betekent dit de deur openzetten voor alle gevaren.

Ja tegen BYOD, maar onder voorwaarden. Volgens Bitglass staat 74% van de bedrijven hun werknemers toe om persoonlijke apparaten te gebruiken in het kader van hun werk. 47%, of bijna de helft, heeft echter geen duidelijk veiligheidsbeleid met betrekking tot BYOD … of weet niet of ze dat beleid hebben geïmplementeerd!

Voor 31% van de respondenten vormt onbeheerde apparatuur het grootste risico op datalekken. Bovendien zijn mobiele apparaten, die over het algemeen niet worden beheerd, de derde grote zwakte voor de veiligheid van bedrijven (18%). Tegelijkertijd noemde minder dan een op de vijf mensen (16%) onbeheerde apparaten als een absolute prioriteit in het kader van bedrijfsbeveiliging voor het komende jaar.

“De toepassing van BYOD kan veel voordelen opleveren; het verhoogt de productiviteit, bespaart kosten en behoudt talent”, zegt Steve Armstrong, Regional Director bij Bitglass. Het toestaan van werknemers om hun werk uit te voeren vanaf persoonlijke apparaten kan echter leiden tot datalekken als er geen beleid en beveiligingsoplossingen worden ingevoerd die geschikt zijn voor BYOD”.

Om veilig van BYOD te kunnen genieten, hebben bedrijven echter geavanceerde tools nodig, zoals gedragsanalyse van gebruikers en entiteiten en het voorkomen van gegevensverlies (DLP). Zij moeten ook in staat zijn om op selectieve wijze bedrijfsgegevens uit hun persoonlijke apparatuur te verwijderen zonder dat dit gevolgen heeft voor de persoonlijke gegevens die zij bevatten.

Op de vraag welke instrumenten het minst effectief zijn voor het beveiligen van persoonlijke hulpmiddelen, plaatsten de respondenten documenten met een wachtwoord bovenaan (36%) vóór gezichtsherkenning (20%).

Wat de multifactorauthenticatie op BYOD-apparaten betreft, gebruikt 37% van de organisaties applicaties van derden, 13% gebruikt sms-tokens, 11% gebruikt hardwaretokens en 11% gebruikt Google Authenticator. 28% geeft aan dat hun bedrijf geen gebruik maakt van multifactorauthenticatie op hun eigen terminals.

Deze artiken spreken over "Mobility"

Telecom, Network, Wireless, Devices, IoT

Follow this topic