HP Inc., een jaar later : eerste balans

door | nov 24, 2016 | Business | 0 Reacties

Een jaar na het ontstaan van HP Inc. uit een historische splitsing, maakt het bedrijf de balans op van zijn diverse activiteiten. En kondigt een doorbraak aan op het gebied van 3D in België. 

Overname van de printtak van Samsung, de eerste 3D-aanbiedingen – het gaat steeds sneller. Nog maar kort geleden bevestigde HP de overnamen van de de printtak van Samsung. Die operatie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2017 afgerond. Door de Samsung A3-lasertechnologie te combineren met de nieuwe generatie HP-inkten, moet het Amerikaanse bedrijf zijn klanten nog beter presterende producten kunnen aanbieden. HP heeft al zestien nieuwe A3-printoplossingen aangekondigd.

HP rekent ook op de 3D-printmarkt en op de HP Jet Fusion-oplossing, de eerste 3D-printproductiesysteem ter wereld. BMW, Nike, Autodesk, Johnson & Johnson en vele andere bedrijven zijn hier al HP-partners. Met de nieuwe 3D-printers en zijn open ontwikkelingsplatform wil HP een revolutie ontketenen in de productie en gepersonaliseerde producten mogelijk maken.

HP is een partnerschap aangegaan met FormiD (België) en Landré (Nederland) voor de 3D Jet Fusion Printing Solution in de Benelux. Deze HP-printer, uitgebracht in mei, is de eerste 3D-printer ter wereld die klaar is voor productie. Hij zal een revolutie ontketenen in de wereld van het design, de prototypes en de industrie. De eerste 4200 Printer zullen in december 2016 worden geleverd.

Wat pc’s betreft zet HP in op zijn nieuwe premiumlijn, HP Spectre. De nieuwste HP Premium-pc’s verleiden gebruikers door hun prestaties, hun hoogwaardige materialen en hun verzorgde ontwerp. Ze combineren de allernieuwste technologie met design om de beste multimedia-ervaring te bieden. HP heeft tegelijk zijn game-pc-aanbod versterkt met het merk OMEN by HP en brengt de toekomst in de onderwijswereld binnen met zijn vernieuwende Sprout en Sprout 3D creation stations. Deze hightechproducten beogen een totale onderdompeling, bij het spelen van virtual reality games met de OMEN by HP-lijn dan wel bij het experimenteren met het omvormen van 3D-objecten in 2D en omgekeerd met Sprout by HP .

HP lanceerde ook HP Tech Ventures, een risicokapitaalfonds, dat tot doel heeft te investeren in veelbelovende vernieuwende technologieën en samenwerkingen aan te gaan met aankomende start-ups.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag