HP Spectre Folio, de PC “heruitgevonden”

door | jan 8, 2019 | technologie, Workplace | 0 Reacties

Een slimme mix van leer en metaal. Met de Spectre Folio vindt HP de pc opnieuw uit. Hij heeft een ongelooflijke veelzijdigheid én stijl.

Het is de ervaring die het verschil maakt. Uiteraard levert de HP Spectre Folio een steeds meer geconnecteerde pc-ervaring. In het begin zien we alleen de materialen: volnerfleer plus aluminium-magnesiumlegering. De uitstraling en klasse vallen op maar bovenal biedt hij echte mobiliteit. In feite bouwt de HP Spectre Folio voort op het succes van traditionele notebooks, 2-in-1 apparaten en convertibles, voornamelijk ontworpen voor specifieke taken of productiviteitsscenario’s. Voor HP staat echte mobiliteit voor veelzijdigheid. Hij heeft daarin geen voorganger.

HP had al een beslissende stap voorwaarts gezet met de Spectre x360. Een nieuwe stap vandaag met de Spectre Folio, een convertible die gebruikt kan worden als laptop, tablet met stand en, tot slot, als tablet in “studio” modus. De display kan op drie verschillende niveaus ten opzichte van het toetsenbord worden geplaatst, maar zonder hem volledig los te koppelen. Met één hand kunt u moeiteloos overschakelen van de traditionele positie van een laptopcomputer die doorgaans voor de productiviteit wordt gebruikt in een ondersteunende tentpositie voor een sterkere ondersteuning op de knieën, of zelfs een tabletpositie met geïntegreerde kanteling voor intuïtief tekenen.

Leder neemt de plaats in van aluminium en bedekt (in een stuk) de achterkant van het scherm, de onderkant van de machine en ook een deel van de binnenkant, waar zich het verlichte toetsenbord en touchpad bevinden. Vanop een afstand lijkt deze computer, in gesloten positie, meer op een aktetas … Leder is veelzijdig. Het leder biedt een natuurlijk scharnier en een flexibel frame voor een revolutionaire nieuwe formfactor. We zien dadelijk het tijdloze, esthetische aspect, met zijn geaccentueerde naden en precisieranden. HP heeft gekozen voor twee kleuren: cognacbruin en bordeauxrood.

Onder het dikke lederen oppervlak bevindt zich, naast een 13,3-inch touchscreen in Full HD, een Intel Core i5-8200Y of Core i7-8500Y processor (2 cores/4 threads – kloksnelheid van 1,5 tot 4,2 GHz). Daarnaast zijn er 8 GB RAM en 256 GB SSD-opslag. Let ook op de aanwezigheid van een 4G seriële connectiviteit, a priori een primeur voor een laptop-pc uitgerust met een Intelprocessor.

HP is optimistisch en kondigt tot 21 uur autonomie aan voor haar Folio, een bewering die we zullen controleren tijdens zijn passage in het labo. De aansluitmogelijkheden zijn beknopt, met drie USB Type-C poorten en een hoofdtelefoonuitgang. Wi-Fi en Bluetooth maken natuurlijk deel uit van het pakket …