HP Sure Sense, AI voor een betere bescherming

apr 29, 2019 | Mobility | 0 Reacties

HP maakt gebruik van diepgaande artificiële intelligentie voor real-time bescherming tegen malware. Op de EliteBook en de ZBook.

Terminalbeveiliging heruitvinden. Voor HP staat er veel op het spel. Elke dag worden er meer dan 350.000 nieuwe soorten malware ontdekt, voornamelijk zeer destructieve ransomware, die een nieuwe generatie van bescherming tegen snel evoluerende bedreigingen afdwingt. Door het toevoegen van een krachtige eerstelijns verdediging maakt de HP Sure Sense  gebruik van de kracht van deep learning artificiële intelligentie om real-time detectie en preventie van zero-day bedreigingen mogelijk te maken, gecombineerd met gedragsdetectie van losgeldactiviteiten, met minimale impact op de systeemprestaties. HP Sure Sense zal beschikbaar zijn op de nieuwe HP EliteBook 800 G6-serie, evenals op de HP ZBook 14u en HP ZBook 15u modellen.

De Sure Sense-beveiligingstool, ontwikkeld in samenwerking met een partner, is niet echt een antivirus, omdat het werkt als aanvulling op beveiligingsoplossingen, zoals Microsoft Windows Defender. Het is een agent met een 150 MB-database gebaseerd op deep learning uitgevoerd in HP-datacenters. De Amerikaanse fabrikant analyseert voortdurend toepassingen en honderden miljoenen gegevens om gevaarlijk gedrag te identificeren en schadelijke software (malware, cryptoware, trojans, …) te blokkeren zonder het aantal vals-positieven te vermenigvuldigen. 

Deze beschermingsoplossing werkt in aanvulling op antivirussoftware zonder voorafgaande certificering door marktpartijen. Er is geen duplicatie van werk, HP Sure Sense maakt geen gebruik van machinaal leren of heuristische analyse. Het is niet nodig om deze elke maand bij te werken, zelfs niet elke week zoals voor de engine en database van een antivirus programma. Een jaarlijkse actualisering zou voldoende zijn. Als er wordt gevraagd naar de CPU-middelen die de Sure Sense-agent verbruikt, vertelde een HP-manager ons dat deze niet meer dan 1% bedraagt met een reactiviteit die in milliseconden kan worden geteld om malware te blokkeren. Deze laatste wordt in quarantaine geplaatst met een melding aan de gebruiker op het scherm van de laptop.

Bovendien optimaliseert HP’s Endpoint Security Controller HP Sure Start, de enige BIOS met automatische reparatie tegen firmware-aanvallen, evenals de optionele HP Sure Recover en geïntegreerde re-imaging, om snel systeemsoftwareherstel mogelijk te maken. Tot slot omvat HP’s bijgewerkte portfolio de HP Sure View Gen3 optie, de nieuwste generatie van HP’s bekroonde geïntegreerde privacyschermen.

 

Deze artiken spreken over "Mobility"

Telecom, Network, Wireless, Devices, IoT

Follow this topic