HPE volledig in the edge, waar het gebeurt !

mei 21, 2019 | Data Center | 0 Reacties

Focus op de edge. Tijdens de recente Discover More Brussels heeft HPE opnieuw aangedrongen op gegevensverwerking in de buurt van de periferie van het netwerk.

De periferie of “edge” is waar het datacenter of de cloud zich niet bevindt: een werkplaats, een olieplatform of een luchthaven, overal eigenlijk. Objecten aan de periferie, zoals auto’s, booreilanden, camera’s, persoonlijke apparaten en andere, ontwikkelen zich snel tot grote gegevensbronnen. Tijdens de recente Discover More in Brussel, die meer dan een half duizend klanten en partners samenbracht, is het volgens HPE mogelijk om deze gegevens snel en effectief te analyseren en erop te reageren, zodat organisaties hun activiteiten kunnen optimaliseren, de ervaring van hun werknemers opnieuw kunnen definiëren, de klanttevredenheid kunnen verbeteren en gedifferentieerde bedrijfsmodellen kunnen creëren.

“We creëren een wereld waar alles wordt berekend, een hyper geconnecteerde wereld, waar iedereen gegevens deelt”, zegt Raf Peeters, Managing Director van HPE Belux. “Het vermogen om al deze gegevens om te zetten in actie en waarde, om nieuwe ervaringen, nieuwe producten en diensten te creëren en efficiënter te worden, is wat ons naar een snellere en slimmere wereld leidt. We willen klanten helpen om al hun gegevens te verbinden, aan alle kanten en in alle clouds“.

Edge, de plaats waar bedrijven met hun klanten communiceren

Centralisatie, decentralisatie … Sinds de oprichting is de wereld van de informatica geëvolueerd als een slinger. Sterk gecentraliseerde mainframearchitecturen, dan gedecentraliseerde client-server computing, dan weer terug naar gecentraliseerde computing via de cloud en mobile computing. Nu is het tijd voor de volgende stap: edge.

“En dit brengt ons op een heel nieuw werktempo, gemeten in microseconden,” vervolgt Raf Peeters. “Edge is de plaats waar bedrijven met hun klanten communiceren, waar producten worden gemaakt, waar werknemers elke dag werken, waar gewone mensen met elkaar omgaan, kopen, verkennen, waar technologie in actie komt. Het is daar waar de actie plaatsvindt en waar wij wonen. Edge maakt gebruik van artificiële intelligentie, automated learning en automatisering om voortdurend in realtime te leren, te voorspellen en aan te passen aan veranderingen, behoeften en bedreigingen. Dit stelt ons in staat om op dit moment lokaal op te treden, in een context die nieuwe kansen schept in alle sectoren”.

Een uiterst complexe technologische transformatie

De wereld gecentreerd rond de randen wordt geboren, maar dat betekent niet het einde van de cloud. Om de waarde van de gegevens die overal worden gecreëerd vast te leggen, hebben we architecturen nodig van de cloud naar de cloud waar het grootste deel van de verwerking op de periferie gebeurt, in plaats van alleen karrevrachten gegevens over te dragen! De inzet van dergelijke architecturen is een uiterst complexe technologische transformatie die een verandering in het beheer van activiteiten, processen, vaardigheden en bedrijfscultuur met zich meebrengt.

“Net als veel van onze klanten hebben wij bij HPE onze eigen transformatie doorgemaakt en zijn wij uniek gepositioneerd om onze klanten te helpen in deze steeds veranderende IT-wereld te floreren. Bij EGG Brussel op 7 mei was onze boodschap duidelijk: versnel de digitale agenda van onze klanten!

Deze transformatie is ook die van HPE, dat zegt dat het niet langer IT-infrastructuur verkoopt, maar eerder een gevolg is van de IT-infrastructuur. Deze resultaten moeten worden geleverd met op consumptie gebaseerde tarieven, hoge schaalbaarheid, snelheid en eenvoud, ongeacht waar de technologie wordt gebruikt: aan een van de vele randen, edge, in een bedrijfsdatacenter of in het datacenter van een dienstverlener. “De cloud is geen bestemming, maar een ervaring”, zegt Raf Peeters. “Het is deze ervaring die wij bieden om innovatie en groei te stimuleren in een grensgerichte wereld. Deze ervaring kan van start gaan in een van onze IoT-innovatielaboratoria”.

Alain van Fooz

 

Een tiental GreenLake referenties in Belux !

In 2017 onthulde HPE het GreenLake assortiment. Dit omvat diensten en oplossingen op locatie voor infrastructuur- en werkbelastingbeheer met pay-per-use. Vorig jaar lanceerde HPE een versie die is aangepast aan het beheer van hybride IT-omgevingen, GreenLake Hybrid Cloud, een managed cloud management service met pay-per-use. Ondertussen heeft HPE een tiental GreenLake-referenties in de BeLux-zone

“Het concept trekt veel mensen aan, ook traditionele klanten”, zegt Raf Peeters. “Tegenwoordig hebben we klanten uit verschillende sectoren, van transport tot financiering. Advanzia Bank in Luxemburg bijvoorbeeld, een project van onze partner System Solutions. Er is een reële belangstelling die kan worden verklaard door de evolutie van de markt: bedrijven zullen betalen voor de middelen die ze gebruiken, of ze deze nu aan het einde van het netwerk of elders, in hun datacenters of in de public cloud, gebruiken. Onze visie van hybride computing is om elke werklast in de juiste omgeving te kunnen plaatsen, wat voor elke toepassing anders is.”

De focus ligt in het bijzonder op HPE GreenLake Hybrid Cloud, een nieuw consumptiemodel dat is ontworpen om organisaties te helpen bij het beheren en optimaliseren van hun interne en externe cloudomgevingen. Het is een geautomatiseerd, gestandaardiseerd model met HPE ‘best practices’ om organisaties te helpen precies die cloudresources te gebruiken die ze nodig hebben, ongeacht waar hun werklast zich bevindt. De fabrikant kondigt verbeteringen aan op het gebied van prestaties, kosten, veiligheid en naleving. In tegenstelling tot een traditionele managed service biedt GreenLake Hybrid Cloud een native cloudmodel dat werd ontworpen om bedrijven vrij te stellen van het werven of opleiden van personeel voor het toezicht op en het beheer van cloudinstallaties. “Bedrijven hebben een snelle en eenvoudige manier nodig om hun publieke en on-premise cloudomgevingen te optimaliseren, om hun applicaties en gegevens te consolideren onder een gemeenschappelijk besturingsmodel … HPE GreenLake Hybrid Cloud is een revolutionaire oplossing die de werking van meerdere cloudomgevingen vereenvoudigt en organisaties in staat stelt de controle te behouden, de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verhogen”.

 

Deze artiken spreken over "Data Center"

Infrastructure, Servers, Network, Storage

Follow this Topic