IoT Qualified Security, het eerste IoT-veiligheidslabel !

door | dec 22, 2016 | Business | 0 Reacties

Digital Security, een dochteronderneming van de Econocom Group, komt met het label IoT Qualified Security.

Doel: producenten de mogelijkheid bieden een duurzame vertrouwensrelatie met de gebruikers van hun verbonden objecten aan te gaan.

Het beveiligingslabel IoT Qualified Security komt eraan. Het labelingprogramma dat Digital Security nu uitbrengt (180 digitaleveiligheidsspecialisten; 20 miljoen euro omzet) zal voor alle actoren in de sector beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2017. Met IoT Qualified Security zal het beveilingsniveau van verbonden oplossingen betrouwbaar en objectief kunnen worden vastgesteld.

Analisten denken dat er tegen 2020 wereldwijd tussen de 25 en 100 miljard verbonden objecten zullen zijn, wat een markt van naar schatting enkele honderden miljarden USD betekent. Domotica, sport, gezondheid, logistiek, industrie, slimme steden: ieder van ons maakt al gebruik van verbonden objecten.

“De verscheidenheid van technologische platforms, de opkomst van nieuwe transportprotocollen, de behoeften qua stroomverbruik en de zeer korte termijnen voor het op de markt brengen van producten zijn allemaal factoren die een beveiligingsframework noodzakelijk maken in de sector van het internet der dingen, stelt Cédric Messeguer vast, CEO van Digital Security.

In die context komt Digital Security nu met IoT Qualified Security, een veiligheidslabel waaraan toekomstige kopers, bedrijven of particulieren, het beveiligingsniveau van een verbonden oplossing zullen kunnen aflezen aan de hand van een betrouwbare, neutrale en onafhankelijke indicator. Volgens het op last van de Europese Commissie opgestelde verslag van de publieksraadpleging voor het beheer van het IoT wil 92% van de spelers uit de sector dat er veiligheidsnormen komen die vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van nieuwe verbonden oplossingen garanderen.

Het beveiligingslabel IoT Qualified Security berust op een monitoringplan dat rekening houdt met de vastgestelde kwetsbaarheden binnen ecosystemen van verbonden objecten en op goede praktijken uit de cybersecurity. Het is gebaseerd op het evaluatieplatform dat is ontwikkeld door CERT-UBIK, het eerste CERT (Computer Emergency Response Team) gespecialiseerd in Iot-beveiliging, met hopen ervaring na de vele doorlichtingen en beoordelingen op het gebied van beveiliging die het al op zijn naam heeft.

“Econocom steunt het in het leven roepen van het eerste IoT-beveiligingslabel, waarmee bedrijven een duurzame vertrouwensrelatie met de gebruikers van hun verbonden objecten zullen kunnen uitbouwen,” voegt Bruno Grossi, Executive Director van Econocom, er nog aan toe.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag