Traditionele kantoren worden steeds zeldzamer. Dat fenomeen heeft alles te maken met de mobiliteit van de medewerkers. Steeds vaker wordt immers gebruik gemaakt van bedrijfsapplicaties, data en diensten vanop diverse mobiele toestellen en vanop externe locaties. De uitdaging voor ondernemingen en organisaties is duidelijk : ervoor zorgen dat medewerkers dezelfde toegang hebben tot bedrijfsapplicaties vanop hun mobiele apparatuur als vanop de desktop. Extra voorwaarde : gevoelige data moeten doeltreffend beveiligd zijn.

Volgens cijfers van marktonderzoeksinstituut IDC loopt het aantal mobiele werk-krachten in 2015 wereldwijd op tot 1,3 miljard. Deze BYOD-generatie (Bring Your Own Device) stelt hoge eisen. Mobiele technologieën moeten toelaten taken efficiënt uit te voeren, zonder dat aan productiviteit wordt ingeboet of er locatiebeperkingen zijn, ook als het gaat om printen.

Mobiel printen: het zorgenkind ?

Uit het IDC-onderzoek blijkt nu net dat amper de helft van de mobiele gebruikers in staat is documenten via hun smart device te printen binnen het kantoor. Voor buiten het kantoor afdrukken is dat zelfs maar één derde.

Logisch dat mobiel printen in de realiteit vaak als nietflexibel wordt ervaren. Dat is bovendien te wijten aan een bijzonder divers aanbod van mobiele platformen, printers en multifunctionele toestellen (MFP). De markt is complex, dat bevestigt Quocirca in zijn rapport ‘The Mobile Print Enterprise, 2015’. Dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor het realiseren van een intuïtieve mobiele printervaring, staat hoe dan ook vast.

In het kader van dat rapport informeerde Quocirca bij ondernemingen met meer dan 1000 medewerkers in het VK, Frankrijk, Duitsland en de VS, naar hun plannen op vlak van mobiel printen. In vergelijking met dezelfde vraag in 2012 was het aantal dat reeds werkt met mobiel printen, gestegen van amper 5% tot 14%. En maar liefst 35% voorziet mobiel printen te implementeren binnen dit en een jaar. Voeg daar de 33% aan toe die weliswaar geïnteresseerd zijn in de technologie, maar vandaag de stap ernaartoe nog niet hebben gezet, en het is zo klaar als een klontje : de nood aan oplossingen voor mobiel printen kan niet worden ontkend.

Konica Minolta :
veilig en makkelijk mobiel printen


Als provider van IT-oplossingen biedt Konica Minolta alle nodige componenten voor de realisatie van een up-to-date bedrijfsinfrastructuur, ook mobiele en cloud gebaseerde afdruktoepassingen.

Agnès Blevi, Product Manager Office & Solutions bij Konica Minolta Business Solutions : “Steeds meer werknemers gebruiken smartphones en tablets voor hun werk op kantoor en op locatie, thuis en in

meetings. De feiten zijn er, zonder mobiele afdruken scanopties is de optimalisering van documenten bedrijfsprocessen niet compleet.”

Documenten, e-mails met bijlagen, foto’s, rapporten, … alles kan afgedrukt worden vanaf een smart device. Printerdrivers of andere stuurprogramma’s installeren hoeft niet. Afhankelijk van IT-beleid eninfrastructuur en van mobiele afdruktools, wordt geprint via de publieke of een private cloud.

Oplossingen voor mobiel printen
bij Konica Minolta :


> PageScope Mobile is de app van Konica Minolta die haar multifunctionele systemen via WiFi verbindt met iPhone, iPad en iPod van Apple of met Android-producten. Gebruikers kunnen er vanop hun mobiele toestellen documenten mee afdrukken, terwijl ze eveneens gegevens kunnen ontvangen die op een bizhub werden ingescand. Ook registratie bij uitvoersystemen via QR-code kan. Gratis downloaden in de Apple App Store of op Android Google Play.

De bizhubs van Konica Minolta zijn ook gecertificeerd voor AirPrint. Met deze Apple-technologie kunnen kwalitatief hoogwaardige foto’s en documenten rechtstreeks vanuit de toepassingen worden afgedrukt. Toe te passen op iPad, iPhone en iPod Touch (iOS) en op iMac en Mac- book Pro (OS X).

> EveryonePrint staat voor comfortabel mobiel printen, zonder installatie van stuur- en softwareprogramma’s, vanop alle mobiele apparaten (smartphones, notebooks en tablets) in het bedrijf. Door het installeren van EveryonePrint op een lokale server, zijn vertrouwelijke documenten veilig in het bedrijfsnetwerk. De afgeschermde cloud omgeving maakt veilig mobiel afdrukken bereikbaar voor KMO’s. Ook een ‘follow me’-afdrukfunctie is beschikbaar.

Ten slotte horen ook Google Cloud Print, MOPRIA en de Konica Minolta Print Service tot het oplossingenaanbod van Konica Minolta, dat zich steeds verder ontwikkelt.

Konica Minolta Business Solutions (Belgium) NV/SA

Excelsiorlaan, 10
B-1930 Zaventem
info@konicaminolta.be
www.konicaminolta.be

 

Uw artikel op onze website