Welke technologie kies je best: laser, inkjet of thermisch printen ?

door | jan 29, 2018 | technologie | 0 Reacties

Laat je niet afleiden door de technologie of de specificaties: denk eerst aan wat je nodig hebt en aan wat je verwacht van je toestel, luidt het advies van Brother.

Moet je facturen printen voor een boekhoudafdeling? Maak je deel uit van een ontwerpbureau dat met een professionele presentatie indruk wil maken op een klant?

Heb je een bedrijf met werkers op het terrein die basisdocumenten nodig hebben voor ze de baan opgaan? Brother adviseert om eerst na te denken over de functie van het toestel, en daarna, maar echt pas daarna, over de prestaties en de technische specificaties. Je moet dus om te beginnen een lijstje maken met je verwachtingen.

Verwachtingen die gekoppeld zijn aan het gebruik. Wordt de printer gebruikt door één of twee mensen in een klein bureau (of thuis), is hij bestemd voor een grote groep mensen op het werk die in hetzelfde netwerk zitten of zal hij worden aangepast voor mobiel gebruik? Print je maar enkele pagina’s per maand of duizenden? Is de kleur belangrijk of zijn zwartwitprints ideaal voor jouw bedrijf?

Je moet ook aan de connectie denken. Wil je printen via een mobiel toestel zoals een tablet of gsm? Wil je printen of digitaliseren naar de cloud? Zoek je high-end-functies zoals Near Field Communication? Wil je high-performance-cartridges gebruiken om de kosten te verminderen?

De mobiliteit is een ander belangrijk punt. Als je een draagbare printer nodig hebt, zijn directe thermische printers de ideale oplossing; je hebt geen inkt, geen cartridges en geen linten nodig. Ze zijn licht, compact en stevig, gebruiken aparte bladeren, papierrollen en cassettes die makkelijk te veranderen zijn op verplaatsing. De compacte printers van het PJ-assortiment (https://www.brother.be/nl-be/printers/mobiel/pj-pocketjet) voor het printen van A4-documenten kan je makkelijk in een boekentas stoppen, ze kunnen in een etui met accessoires vervoerd worden of in de auto gemonteerd. Met zijn lichtgewicht is de MW-145BT (https://www.brother.be/nl-be/printers/mobiel/mw-145bt) voor het printen van A7-documenten, de platste printer ter wereld, klein genoeg om in een vestzak te stoppen.

Heb je nood aan gespecialiseerde toepassingen? Thermisch printen is ook ideaal voor specifieke toepassingen zoals het printen van etiketten, armbanden, bons en kaarten. Deze technologie kan zelfs dubbel carbonpapier de baas. De labelprinter TD 2120 N (https://www.brother.be/nl-be/labelprinters/td-2120n) heeft dezelfde prestaties, kenmerken en papiercapaciteit als kantoorlabelprinters, hij is draadloos en volledig mobiel dankzij de extra batterij.

Laserjets en inkjets gaan samen in het bedrijfsleven. Oorspronkelijk werden laserjets geassocieerd met bedrijven die veel moesten printen, terwijl inkjets meer voor kleine kantoren of voor thuis waren. Dankzij de vooruitgang van de inkjettechnologie en van inkjetassortimenten speciaal voor kmo’s, zoals het assortiment Business Smart (https://www.brother.be/nl-be/multifunctionals/inkjet/business-smart-series) is deze traditionele opsplitsing niet meer van toepassing.

Het laserassortiment van Brother bevat een ruime keuze aan zwartwit- en kleurenprinters die door het gerenommeerd Buyers Lab werden uitgeroepen tot Outstanding Achievement Award 2016 & Line of the Year 2017 voor de zwartwitlaserprinters en (Highly) recommended Award 2017 voor de kleurenprinters.

De thermische technologie blijft voordelig voor mobiele en gespecialiseerde printtoepassingen. Maar de afstand tussen laser- en inkjetprinters is verkleind dankzij de twee technologieën van Brother die tegemoetkomen aan de eisen van professionele bedrijven. En hoewel deze technologieën in het verleden met elkaar concurreerden, kunnen ze vandaag perfect naast elkaar bestaan in het kader van managed print services (https://www.brother.be/nl-be/printoplossingen/afdrukbeheer/managed-print-services) of van een groter park om collega’s te ondersteunen die verschillende behoeften hebben binnen een bedrijf.