LCS Cloud : Insight maakt het beheer van cloudlicenties beter en eenvoudiger

door | jun 10, 2017 | Business | 0 Reacties

LCS Cloud, License Consulting Services Cloud : een enkele partner -Insight- voor uw softwarelicenties in de cloud. Een logisch aanbod. 

Insight lanceert LCS Cloud, een nieuwe dienst voor alles wat met de cloud te maken heeft. Het doel? Bedrijven optimaal informeren en steunen bij het aangaan en het beheer van hun cloudcontracten. Dit levert niet alleen besparingen, maar ook een goed overzicht op. Insight coördineert de verschillende contracten en treedt op als unieke tussenpersoon voor de cloudlicenties.

De vraag is niet meer of u de cloud moet gebruiken, maar hoe u dat als bedrijf zo goed mogelijk organiseert. Hoe vindt u de beste leveranciers? Hoe stemt u al die licenties op elkaar af? Hoe behoudt u het overzicht over al die licenties en hoe houdt u het budget binnen de perken? Bedrijven hebben in de voorbije jaren vastgesteld dat cloudlicenties een meerkost opleveren en dat het steeds moeilijker wordt om een duidelijk overzicht te behouden, want er zijn tal van verschillende leveranciers.

Met LCS Cloud biedt Insight een all-in-oplossing aan die op vier pijlers berust: advies, optimalisatie van de inschrijving, facturatie en beheer. Insight helpt bedrijven bij hun migratie naar de cloud dankzij een analyse van de stakeholders en de doelstellingen van de onderneming. Een team experts onderzoekt in hoeverre de werklast aan de cloud kan worden aangepast en realiseert een op de toekomst gerichte kostenanalyse.

Allereerst analyseert Insight het cloudprofiel van de onderneming en verstrekt het bedrijf advies met het oog op een maximaal rendement. Daaruit komt een evaluatie en een startbasis voor de migratie voort. De onderneming krijgt ook een lijst met maatregelen waarmee gemakkelijk aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Tot slot volgt advies om de licenties, de gebruiksmodellen en de tarieven te optimaliseren. Insight werkt samen met alle cloudleveranciers: Amazon AWS, Azure, Google Cloud enz. Individueel of in een cluster.

Bij bedrijven die de stap naar de cloud al hebben gezet, is vaak te zien dat ze hun gegevens of werklast over meerdere platforms verdelen. Insight brengt die activa duidelijk in kaart en biedt advies voor een optimale spreiding over de leveranciers. Zo behoudt de onderneming de controle over haar maandelijkse kosten voor de cloud. Dit toezicht is dynamisch van aard, dat wil zeggen dat het regelmatig plaatsvindt. Een waarschuwingssysteem meldt verbruikspieken die extra kosten met zich meebrengen. Dat wil ook zeggen dat Insight, via de Cloud Billing Service, de facturatie kan beheren. Daarnaast berekent het het exacte maandverbruik en boekt het die kosten zoals overeengekomen in een enkele structuur, zodat de klant alleen voor het reële verbruik betaalt.

 

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC

 
 

kompass
Summary
LCS Cloud : Insight maakt het beheer van cloudlicenties beter en eenvoudiger
Article Name
LCS Cloud : Insight maakt het beheer van cloudlicenties beter en eenvoudiger
Description
LCS Cloud, License Consulting Services Cloud: een enkele partner -Insight- voor uw softwarelicenties in de cloud. Een logisch aanbod.
Author
Solutions Magazine