Lenovo TruScale, een stap in Hardware-as-a-Service

feb 19, 2019 | Data Center | 0 Reacties

ThinkSystem en ThinkAgile producten in HaaS (Hardware-as-a-Service) modus. Dat is Lenovo TruScale. Besparingen en vereenvoudigd beheer zijn de sleutelwoorden.

Lenovo Truscale is een service op basis van een abonnement waarmee klanten ter plaatse of op een locatie naar keuze kunnen betalen voor hardware en datacenterdiensten, zonder dat ze de apparatuur hoeven aan te schaffen.

Het idee? Betaal elke maand alleen voor de werkelijk verbruikte middelen, precies zoals voor elektriciteit. Besparen kan belangrijk zijn … Infrastructuur is duur. Niet alleen is dit een grote uitgave in CapEx, maar het is ook een kapitaaluitgave voor een bron die zelden zijn potentieel bereikt. Hoewel virtualisatie alomtegenwoordig is in vrijwel alle datacenters, wordt de serverhardware in een typische gevirtualiseerde omgeving helaas met ongeveer 30% onderbenut.

Via Lenovo Truscale heeft de klant te allen tijde toegang tot een portal om het gebruik van resources (berekening, opslag, I/O) te bekijken en het gebudgetteerde gebruik te vergelijken met het werkelijke gebruik.

Het voorstel maakt ook deel uit van het vereenvoudigingsproces. Hoe meer racked infrastructuur er is, hoe moeilijker het is om hardware en firmware te beheren, erkent Lenovo. We zijn op het punt waar IT het grootste deel van zijn tijd besteedt aan reageren, in plaats van proactief in te spelen op bedrijfsbehoeften of onderzoek te doen naar technologieën van de volgende generatie.

We zien ook dat steeds meer bedrijven klagen dat ze niet snel genoeg nieuwe technologieën kunnen inzetten. Het tijdperk van software en AI heeft geleid tot een snellere innovatiecyclus voor hardware. En de meerderheid van de bedrijven hebben noch de tijd noch het geld om in infrastructuur te investeren …

Lenovo TruScale omvat nu de ThinkSystem en ThinkAgile productportfolio’s; het aanbod omvat installatie, implementatie, beheer, onderhoud en verwijdering van de apparatuur.

 

 

 

Deze artiken spreken over "Data Center"

Infrastructure, Servers, Network, Storage

Follow this Topic