Marc De Groote is de nieuwe managing director van Cegeka België. Hij volgt Christoph Neut op die vorige maand verliet.

 Marc De Groote moet de sterke positie van Cegeka in België bestendigen en wordt daarnaast operationeel directeur van de softwarecluster van Cegeka Groep. Hij maakt zo ook deel uit van de groepsdirectie van Cegeka.

“Cegeka kiest er resoluut voor om zijn klanten centraal te plaatsen, zegt CEO . Met Marc De Groote trekken we een sterke country manager aan die voor onze Belgische klanten het eerste aanspreekpunt en het lokale gezicht wordt. Hij heeft bovendien een ruime ervaring om onze softwarecluster uit te bouwen.”

Softwarecompetenties in Europa inzetten

De Groote werkte in het verleden al nauw samen met Cegeka bij gemeenschappelijke klanten. “Cegeka is een bedrijf met een sterke ondernemingszin en klantgerichtheid, vindt Marc De Groote. Met complementaire teams wil ik onze meerwaarde voor klanten verder verhogen en blijven groeien in onze thuismarkt. Daarnaast hebben we met onze ontwikkelcentra in Leuven en Boekarest meer dan voldoende slagkracht om grote Europese softwareprojecten te realiseren. Na onze recente Europese overnames zijn we klaar om die competenties op grotere schaal in te zetten.”

Ruime ervaring in de sector

De Groote kan een uitgebreid parcours in de branche voorleggen met twintig jaar operationele en managementervaring. In het verleden was hij bijvoorbeeld vijf jaar CEO bij de financiële softwaregroep Callataÿ & Wouters, waar hij onder meer de bankbeheertoepassing Thaler ontwikkelde. Na de overname door het Franse Sopra Steria werd hij executive vice-president van de nieuwe financiële dienstengroep. Hij begon zijn carrière bij CSC.

Marc De Groote was bijna twee jaar voorzitter van Agoria ICT. Vandaag zetelt hij nog in de bestuursraad van de technologiefederatie. Marc De Groote behaalde in 1988 een diploma burgerlijk ingenieur aan de VUB.

Summary
Marc De Groote leidt Cegeka België
Article Name
Marc De Groote leidt Cegeka België
Description
Marc De Groote is de nieuwe managing director van Cegeka België. Hij volgt Christoph Neut op die vorige maand Cegeka verliet.
Author
Solutions Magazine