Meer groei als er meer vertrouwen is

feb 18, 2019 | Events, Latest News | 0 Reacties

Volgens Accenture zal groeien een groter vertrouwen van de medewerkers vereisen. Op voorwaarde dat deze gegevens op verantwoorde wijze worden gebruikt.

Bedrijven verzamelen steeds meer gegevens en informatie over hun medewerkers en alleen wederzijds vertrouwen kan deze trend omzetten in groei. Ook zullen bedrijfsleiders verantwoorde strategieën moeten implementeren voor het verzamelen van personeelsgegevens om het vertrouwen van werknemers te vergroten en duurzame inkomstengroei te genereren. Dit is de conclusie van een nieuw Accenture-rapport getiteld “Decoding Organizational DNA“, gepubliceerd in het licht van de Davos-Top.

Bedrijven ontwaken met een rijke nieuwe bron van groei: grote hoeveelheden arbeids- en personeelsgegevens die de kracht hebben om het ware potentieel van hun werknemers te ontsluiten, aldus Accenture. Deze nieuwe gegevens kunnen leiden tot hogere prestatieniveaus, waaronder meer wendbaarheid, productiviteit en innovatie en een verbetering van het leven van de werknemers.

Het adviesbureau dringt er echter op aan dat het verzamelen van gegevens -door middel van nieuwe technologieën zoals draagbare apparatuur, online activiteiten en toepassingen op de werkplek- riskant is. Misbruik van gegevens kan de vertrouwelijkheid of individuele rechten in gevaar brengen, leiden tot onjuiste beslissingen of onjuiste toepassing van vaardigheden en uiteindelijk leiden tot een aanzienlijk verlies van vertrouwen van werknemers in het bedrijf.

Het rapport, dat gebaseerd is op kwalitatief en kwantitatief onderzoek met 1.400 managers en 10.000 werknemers in 13 verschillende sectoren, laat zien dat 62% van de bedrijven op grote schaal gebruik maakt van nieuwe technologieën en gegevens over hun personeel. Slechts 30% van de bedrijfsleiders is er echter van overtuigd dat hun organisatie op een verantwoorde manier met gegevens omgaat. Hoewel de werknemers zich zorgen maken, zijn zij zeer positief over de praktijk, als de gegevens op verantwoorde wijze worden verzameld en voor hen nuttig zijn.

Voor 52% van de ondervraagde werknemers zal het gebruik van nieuwe personeelsgegevensbronnen het vertrouwen waarschijnlijk ondermijnen en bijna twee derde neemt de recente schandalen (Cambridge Analytica) als voorbeeld om hun angsten te rechtvaardigen. Anderzijds is meer dan 60% van de werknemers bereid om meer te vertellen over hun werkomstandigheden … in ruil voor bonussen of andere voordelen zoals opleiding.

Ces articles parlent de "Event"

Follow this topic