Microsoft Home, om innovatie te stimuleren

nov 21, 2018 | AI | 0 Reacties

Microsoft heropende zijn nieuwe hoofdkantoor, Microsoft Home genaamd, op de website van Brussels Airport. Plaats voor innovatie rond de AI.

Opening, woensdag 21 november, Microsoft Home, het nieuwe Belgische hoofdkantoor. Meer dan alleen een plek om te werken Het bedrijf heeft in feite een ruimte ontworpen, waarvan tweederde is bestemd voor partners, klanten, startups, studenten en studenten om co-creatie en innovatie rond IA te stimuleren.

Vandaag heeft Microsoft de deuren geopend van ‘Microsoft Home’, zijn nieuwe Belgische hoofdkantoor. Het gebouw is meer dan een werkplek : het bedrijf creëerde op de luchthaven een ruimte waar twee derde van het gebouw voor partners, klanten, start-ups, scholieren en studenten gereseveerd is om co-creatie en innovatie rond Artificial Intelligence (AI) te stimuleren. “Net zoals we met onze software een digitaal platform voor innovatie bieden, moet Microsoft Home een inspiratiebron worden voor medewerkers, studenten, partnerbedrijven. Daarin zal artificiële intelligentie heel vaak de rode draad zijn. Microsoft wil met de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen mensen helpen om meer te verwezenlijken en bijdragen aan de competitieve kracht van Belgische bedrijven”, zegt Didier Ongena, General Manager van Microsoft België en Luxemburg.

Een Home gewijd aan artificiële intelligentie

Iedereen die het kantoor bezoekt wordt door de laatste technologische innovaties geïnspireerd. Het Microsoft Technology Center biedt inzichten en demo’s die bedrijven zullen helpen om de impact van technologie, en vooral AI, op hun business te begrijpen. Zo kunnen ze er hulp op afstand in mixed reality ervaren met de Microsoft Hololens.

In het verlengde daarvan is Microsoft Home ook de nieuwe thuis van ‘Dream the future’, een nieuw internet of things-lab. Partners krijgen een demonstratieruimte ter beschikking voor zes maanden.  

“Als Microsoft-partner hadden we de kans om ‘Dream the future’ te bouwen. Een woonkamer die toont hoe we AI en IoT in ons dagelijks leven kunnen verwerken. Zo zie je bijvoorbeeld hoe we onze huizen veiliger kunnen maken voor jonge kinderen en senioren of het energieverbruik kunnen optimaliseren met IoT“, vertelt Danny Otten, Managing Partner bij Nimbuz – Cronos Microsoft Solutions.

Microsoft Home wil ook start-ups de wind onder de vleugels geven. Zo is er Lynxcare dat AI en big data gebruikt om zodat chirurgen tijdens operaties betere beslissingen kunnen nemen en dokters gepersonaliseerde behandelingen voor elke patiënt samen te stellen.

Daarnaast biedt artificiële intelligentie ook opportuniteiten voor nieuwe jobs en pakt het maatschappelijke uitdagingen aan. Zo werkte het lokale team van Microsoft mee aan een AI-project voor mensen met een visuele handicap. Op basis van de Seeing AI-toepassing ontwikkelde het team een app die blinden helpt mooie foto’s te maken.

Overstappen naar activity-based working

Microsoft ontwierp de kantoren volgens het nieuwe ‘activity-based working. Daarbij is elke plek anders ingedeeld om de ideale omgeving te bieden voor de taak of jobs van de medewerkers zoals een belruimte voor gesprekken met klanten of een stille zaal voor maximale concentratie.

Microsoft Home maakt voorts gebruik van slimme sensoren en AI om medewerkers te helpen in hun dagelijkse job. Een toepassing helpt collega’s en vrije vergaderzalen te vinden. Ook AI wordt via de MyAnalytics-software, die helpt inzicht krijgen in je werkgewoonten, deel van het dagelijkse werk. 

“Ons doel bij het ontwerp was het creëren van een ruimte waar werknemers, partners en klanten zich thuis voelen. Daarnaast wilden we ook een vleugje lokale architectuur en cultuur toevoegen. Dat deden we door elementen van het Belgische landschap en art nouveau in het design te verwerken. Technologie moet namelijk niet zichtbaar zijn, maar iedereen ondersteunen op een natuurlijke manier”, zegt Valérie Pierre, COO, Microsoft BeLux.

Microsoft werkt aan digitale vaardigheden voor België

Bovenop de meer dan 68.000 jobs die het bedrijf nu al creëert via zijn partnerwerk, zal artificiële intelligentie in de nabije toekomst voor meer en nieuwe jobs zorgen. Nu al zijn technische profielen een gegeerd goed. Daarom zet Microsoft al lang in op het aanbrengen van de nodige digital skills onder meer door de YouthSpark-beurs. Ook het nieuwe Microsoft Home zal hierin een rol spelen als thuisbasis voor Hour of Code-sessies, waar kinderen een eerste ervaring op doen in programmeren. Een initiatief dat op de opening al meteen in de praktijk werd omgezet: een klas van 40 kinderen van de Brusselse school “Institut Les Ursulines” kreeg er al meteen zo’n . En hop.

 

Deze artiken spreken over "Artificial Intelligence"

Artificial Intelligence, Deep Learning, Machine Learning

Follow this topic