Mobiel werken is de toekomst die we moeten omarmen

sep 26, 2019 | Latest News, Mobility | 0 Reacties

Omdat bedrijven meer open staan voor flexibele uren en kantooruren, past de technologie waarvan we afhankelijk zijn zich aan deze eisen aan.

Thuiswerk zit al jaren in de lift. Steeds meer mensen werken een dag of twee per week thuis. Ook steeds meer werkgevers zijn vragende partij. Thuiswerk invoeren als structureel systeem, bespaart organisaties immers flink wat op kantoorruimte.

Mobiel werken vult ook het verlangen in naar meer flexibiliteit. Een gevolg van dit verlangen naar vrijheid en flexibiliteit is dat we de scheiding tussen ons beroeps- en persoonlijk leven moeten opheffen. Werk is voor velen een onvermijdelijk onderdeel van ons leven. We moeten het feit dat dit buiten de 9-to-5-grenzen kruipt, dan ook omarmen. We kunnen nú onze eigen planning bedenken op de manier die ons het best past. En de technologie maakt dat mogelijk.

De perfecte work-life-blend

Omdat bedrijven meer open staan voor flexibele uren en kantooruren, past de technologie waarvan we afhankelijk zijn zich aan deze eisen aan. De perfecte work-life-blend is alleen mogelijk als we toegang hebben tot de juiste technologie. Want anders zit je daar met je laptop aan de keukentafel of in de woonkamer. De hele dag werken op één klein scherm, surfen, doorheen documenten scrollen, selecteren, kopiëren op een clickpad. Dit kan niet anders dan de productiviteit en creativiteit onder druk zetten.

Dat kan beter. Een laptop met een touchscreen om ook onderweg productief te kunnen zijn, een extra scherm, een comfortabele stoel, een draadloos keyboard en muis, een goede hoofdtelefoon om optimaal te kunnen communiceren. Dat is pas een configuratie om efficiënt te kunnen werken. Dan pas heb je waar dan ook echte controle over je werk en word je baas over je taken van de dag. Dat is mobiel werken.

Dit vraagt wel om een investering van de werkgever. Maar weet dat hij voor een fractie van de jaarlijkse loonkost van een werknemer hem een home office met twee grote externe schermen, een slimme conferencing speaker, een toetsenbord en een muis kan geven. Zijn productiviteit thuis stijgt daarmee met een veelvoud daarvan!

HP heeft voor ieder profiel een geschikt device

Het mobiele werken kan oudere generaties misschien wat afschrikken. Toch is een flexibele manier van werken niet enkel weggelegd voor digital natives, de jongste generatie die technologie met de paplepel heeft meegekregen. De oudere generaties hebben alles moeten aanleren. Van een elektrische typmachine schakelden ze over naar een tekstverwerker. Daarna kwam de computer. Eerst monochroom, later in kleur. Ze belden in op het internet met een piepende modem en een downloadsnelheid van 56K.

Ze evolueerden met de technologie, het zijn digital pioneers. Misschien zijn ze minder snel geneigd om de nieuwste apps te downloaden en hoeven ze niet meteen de meest recente smartphone. Waarschijnlijk zijn ze ook wat kritischer voor sociale media. Maar alle toepassingen en devices om efficiënt mobiel te werken, hebben ze wel geadopteerd. Meer nog, ze hebben ze mee ontwikkeld. De digital pioneers zullen nog een hele tijd een belangrijk deel van de werkvloer uitmaken. Ook onderweg of thuis kunnen ze met hun kennis productief aan het werk.

HP heeft voor ieder profiel een geschikt device. Bovendien heeft HP de visie op mobiel werken meegenomen in haar technologie en design. Je kan hier meer lezen over mobiel werken en andere trends die zich vandaag doorzetten rond nieuwe manieren van werken, thuis, onderweg en op kantoor.

www.mobielerwerken.be

Deze artiken spreken over "Mobility"

Telecom, Network, Wireless, Devices, IoT

Follow this topic