Multicloud … wijder verspreid dan de hybride cloud

feb 6, 2019 | Cloud | 0 Reacties

Voorrang aan de multicloud … omwille van de kosten. Wat betreft de cloud is bijna één op de drie bedrijven gericht op kostenbeheersing, zegt Kentik. 

58% van de bedrijven maakt actief gebruik van meer dan één van de drie grootste cloud service providers – AWS, Azure en Google Cloud. En 18% gebruikt ze alle drie. Verrassend genoeg zegt slechts 33% van de respondenten dat ze gebruik maken van hybride cloud, met ten minste een clouddienstverlener, evenals een of ander type traditionele infrastructuur (enterprise-owned, co-located/derde partij datacenters), schatte Kentik na een enquête bij 310 deelnemers (uitvoerende en technische niveaus) op de recente AWS conferentie re:Invent).

Het is niet verwonderlijk dat 97% van de ondervraagde respondenten op een AWS-gebruikersconferentie zei dat hun bedrijf actief gebruik maakt van AWS. Meer dan een derde (35%) van de respondenten gaf echter aan dat hun organisatie ook actief gebruik maakt van Azure en 24% gebruikte zowel AWS als Google Cloud Platform.

“We hebben het punt bereikt waarop cloudaanbieders hun effectiviteit hebben bewezen als alternatief voor de enorme overheadkosten die gepaard gaan met het bouwen, onderhouden en upgraden van de fysieke infrastructuur”, zegt Jim Frey, Vice President Alliances bij Kentik. De hybride en native cloudomgevingen hebben nieuwe uitdagingen gecreëerd op het gebied van zichtbaarheid en kostenbeheersing.

Algemeen genomen zegt bijna 30% van de respondenten dat hun grootste uitdaging op het gebied van cloudbeheer kostenbeheersing is, waarbij beveiliging op de tweede plaats komt met 22% van de antwoorden. 

Deze artiken spreken over "Cloud"

Private cloud, Public cloud, Hybrid cloud, Multi-cloud

Follow this topic