Nimble maakt full flash voor iedereen bereikbaar

door | sep 1, 2016 | technologie | 0 Reacties

Nimble denkt, ook al is het een laatkomer, goede kaarten te hebben om de full-flashmarkt te domineren.

Nimble heeft grote ambities. Nimble wil de full-flashmarkt domineren, niets minder dan dat. Zijn arrays – de AF3000, 5000, 7000 en 9000 – kunnen bogen, het moet gezegd, op prestaties van 1,2 miljoen IOPS met een latentie van minder dan 1ms bij een maximale capaciteit van 8 PB voor een voetafdruk die vijfmaal kleiner is dan de arrays die nu op de markt zijn, met een beschikbaarheidsratio van 99,9997%, wat neerkomt op 8 seconden onderbreking per maand!

Deze capaciteit wordt bereikt door de toevoeging van clusteringsfuncties. Het is ook mogelijk om in de cluster AFA’s (All Flash Array) en hybride Adaptive Flash-arrays op te nemen van dezelfde fabrikant, om na incidenten opnieuw op te kunnen starten tegenveel lagere kosten dan bij full-flasharrays. De oplossing biedt bovendien nog andere voordelen, zoals minder geheugengebruik, een native ontwerp om te profiteren van 3D NAND-technologie in combinatie met deduplicatie- en compressiefuncties die het datavolume met een factor 5 kunnen inkrimpen.

Om de beschikbaarheid te vergroten heeft Nimble zijn Infosight-oplossing verder ontwikkeld er er een predictive analytics-functie in verwerkt om eventuele incidenten of storingen proactief te kunnen detecteren en dus de levensduur van de apparatuur te verlengen, maar ook om incidenten te vermijden. Deze proactieve ondersteuning is bovendien ontworpen door ingenieurs, die zo een niveau 3 direct met de klant garanderen. Nimble voegt hier nog vele waarborgen en licentiestelsels aan toe, waardoor klanten hun investering in de tijd kunnen beschermen, zoals alleen betalen voor werkelijk gebruikte opslag of een prijs voor ondersteuning in het vierde en vijfde gebruiksjaar, met opties voor een upgrade naar controllers level vanaf het derde jaar.

Vandaag komt Nimble met de Predictive All Flash. Full flash is uitgegroeid tot een welhaast complete markt op zichzelf, klanten willen ernaar overstappen en flash alleen is niet voldoende om de snelheid van de data te waarborgen, onderstreept de fabrikant. Die dus een full-flashlijn aanbiedt met al zijn jaren ervaring op het gebied van beheer, intelligentie en technologie om in de behoefte aan hoge prestaties te voorzien. Hierbij vallen een grote capaciteit, hoge schaalbaarheid (8 Po), continue beschikbaarheid en een TCO die 33% tot 66% lager ligt dan die van concurrerende arrays te noteren.

Met de Unified Flash Fabric-architectuur kunnen hybride opslag en flashopslag naast elkaar bestaan. Nimble versterkt zo zijn strategie en zijn slogan van ‘intelligente opslag’. En legt uit dat ook al beschikken fabrikanten over dezelfde componenten, het verschil zal worden gemaakt in de manier waarop ze die assembleren en in een architectuur zetten. Kortom, geen monolithische aanpak, integendeel. Nimble komt met een full-flashaanbod dat in een Fabric kan worden ingepast; het is mogelijk data zonder onderbreking te dupliceren of te verplaatsen tussen bijvoorbeeld een hybride omgeving en een full-flashomgeving.

De Unified Fabric Flash-architectuur is vanaf nu gekoppeld aan de predictive analytics van InfoSight, die in real time een fenomenale hoeveelheid informatie verzamelt (geleverd door de sensoren van de geïnstalleerde arrays en van het netwerk), die dan naar Nimbles cloud worden gestuurd, waar belemmeringen voor de datasnelheid op alle niveaus worden weggehaald. Hier komt het idee achter Predictive Flash ten volle tot zijn recht, net zoals de automatische detectie en de snelle diagnose – in negen van de tien supportgevallen wordt proactief door InfoSight voorzien, en 85% van deze gevallen wordt opgelost zonder ingrijpen van de klant.

Om zijn slag thuis te halen doet Nimble er nog een schepje bovenop met de aankondiging van de AF1000, een model dat in de markt wordt gezet voor minder dan € 40.000. Het belangrijkste aan deze array is dat hij de architectuur, kenmerken en functionaliteit bezit die voor het hele Nimble-aanbod gelden, namelijk de voorspellende administratieve technologie Infosight, de vergroting van de prestaties door het vervangen van de controller, de capaciteitsuitbreiding door de toevoeging van laden, de mogelijkheid om clusters te maken, deduplicatie, encryptie, snapshots, enz. Het voordeel van deze unieke architectuur is dat alle modellen worden beheerd vanaf dezelfde console en kunnen worden gedupliceerd en onderling gecombineerd. Zoals het hele 100% flash-aanbod heeft ook de AF1000 latenties van systematisch minder dan 1 milliseconde. De capaciteit begint bij 20TB voor 35.000 IOPS. Nimble hoopt dat deze aankondiging de overstap naar zijn full-flashaanbod, dat door de markt al zeer goed werd ontvangen, nog zal versnellen.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag