Flash en harde schijf. De hybride inzet zorgt dat het Nimble Storage voor de wind gaat. Meer dan 6200 klanten voor dit bedrijf dat zeven jaar geleden nog niet bestond, waaronder 35 in België en Luxemburg.

De bedrijven die gegevens willen bewaren via klassieke opslagsystemen worden altijd geconfronteerd met een dilemma: kiezen voor snelle – maar dure – opslagsystemen waarbij data instant beschikbaar zijn of de voorkeur geven aan goedkopere oplossingen die beperkingen hebben op het vlak van snelheid en flexibiliteit. Nimble Storage heeft dit dilemma voor eens en voor altijd opgelost met een geïntegreerde oplossing die opslag, back-up en disaster recovery combineert”, legt Jan Vleminckx, Sales Manager BeLux van Nimble Storage, uit.

Bij de ontwikkeling van zijn oplossingen vertrekt Nimble Storage van het principe dat bedrijven geen compromissen moeten doen op het vlak van prestaties, capaciteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs. Daarom koos het bedrijf resoluut voor een geïntegreerd Adaptive Flash-platform, met een intern ontwikkelde architectuur.

De belangrijkste troeven van deze aanpak? Een sterk vereenvoudigd beheer, een aanzienlijke kostenreductie dankzij de extreme consolidatie en de flexibiliteit om de architectuur in realtime en naar wens aan te passen, in functie van de noden of de vereisten van het moment.

En de prestaties volgen. Het instapmodel bijvoorbeeld Nimble Storage levert 15 000 IOPS. Om dat te bereiken rekent het op Adaptative flash dat oplegt bepaalde data te kopiëren op SSD ter vervanging van tiering. Het steunt ook op NVRam om te besparen op SSD writing. Plus een drievoudige pariteit voor databescherming. Een discours dat goed onthaald wordt door de klanten van Nimble Storage dat een double digit groei mocht optekenen de laatste trimesters. Tot tevredenheid van de distributeurs Ingram en AVnet en van de eerste integratoren: AXIS, , Kronos Group, en .

 

“Wijs uw resources zo juist mogelijk toe!”

Jan Vleminckx, Sales Manager BeLux, Nimble Storage

° De verschuiving naar flash leek een verstandige keuze. Het aanbod is steeds interessanter, ook op financieel vlak. Waarom dan geen ‘all-flash’ oplossing?

“’All-flash’ is niet de enige mogelijkheid, men moet een structuur uitdenken met prestaties die een samenhang vertonen met de kosten. Men moet goed nadenken over het nut van een dergelijke technologische inbreng in zijn omgeving in relatie tot de financiële middelen.”

° En toch: de komst van het flashgeheugen zorgde voor hallucinante performanties…

… Ja, en beperkingen. En nieuwe uitdagingen: het beheer van de betrouwbaarheid van deze technologie, anders dan die van de disk, en die van zijn beperkte levensduur. Het flashgeheugen is meer willekeurig en de disk is meer pertinent voor sequentiële toegangen. Op de disk is de betrouwbaarheid historisch en de ervaring sterk. Nimble heeft ervoor gekozen het beste van de twee werelden te integreren.”

° De disk toonde nochtans zijn beperkingen. Is het een goed idee om deze technologie te behouden?

De analisten tonen de waarde van een hybride systeem, SSD voor de performantie, de hard disk voor het volume en de betrouwbaarheid. En vestigen de aandacht op onze scale-outcapaciteit, bijvoorbeeld om de performantie te verdubbelen zonder te raken aan de apparatuur, met uitzondering van de firmware-upgrade die gebeurt zonder serviceonderbreking. We willen vooral beantwoorden aan de algemene noden die performantie vergen, en die voordeel kunnen halen uit het beste van de twee werelden.”

Het andere voordeel van de oplossing is alle elementen te kunnen leveren om de resources zo precies mogelijk toe te wijzen voor de applicaties, en zo problemen van onder- of overallocatie van opslag te vermijden in bedrijven en dat op alle resources: CPU, geheugen… De ROI wordt er alleen beter op.”

Summary
Nimble Storage, het beste van twee werelden
Article Name
Nimble Storage, het beste van twee werelden
Description
Flash en harde schijf. De hybride inzet zorgt dat het Nimble Storage voor de wind gaat
Author